Това я накарало да преосмисли живота си, разказа австралийският фотомодел, актриса и бизнесдама в интервю, цитирано от "Дейли мейл".

Вижте снимки на Ел >>


"Бях на снимките на Next Top Model във Великобритания и в Ирландия, не можех да отида на преглед, паникьосах се", обяснява Макферсън.

Докато получи резултатите от биопсията, минали четири седмици. За щастие се оказал фиброаденом (доброкачествен тумор), но Ел казва, че това за нея е било предупреждение.

"Осъзнах, че може би вземам погрешни витамини и минерали, не ям правилно и съм прекалено стресирана", добавя тя.

По това време пътува по целия свят и спи по 3-4 часа на денонощие - работела до 2 часа през нощта, а след това ставала в 6.

"Мислех, че съм изключително продуктивна. Първото нещо сутрин бе да изпия чаша силно еспресо. Правех упражнения, както винаги, но усещах умора, отпадналост, ставите ме боляха", спомня си топмоделът и добавя, че помислила, че влиза в менопауза.

Тогава се консултирала с лекар и започнала да спи повече, да пие вода сутрин, намалила червеното месо и наблегнала на плодовете и зеленчуците. Само за седмица започнала да се чувства по-добре. Сега Макферсън започва деня си с топла вода и лимонов сок и твърди, че се чувства чудесно.

Красавицата е омъжена за милиардера Джефри Софър (45). Те започнаха връзката си през 2009 г., но се разделиха през април 2012 г. Събраха се отново след няколко месеца и се ожениха през 2013 г., по време на романтичната си почивка на остров Фиджи.

Бившият модел има двама сина от връзката си с френския финансист Арпад Бюсон - Арпад Флин (17 г.) и Аурелиус Андреа (12 г.). Тя е мащеха на децата на Софър.