Тя ще продължи обучението си в сферата на политологията и политическите науки в Унгария.

Вижте снимки на Ася >>

Ася Методиева стана водеща на „Денят започва“ преди около две години, след като бе репортер в „По света и у нас“.

„1600 интервюта, които бележат пътя ми в сутрешния блок на БНТ. Две години, в които се старах да бъда честна към вас, зрителите, и критична към гостите. Сега се разделяме за около една година, в която се надявам, че ще натрупам още знания, за да помагам вие да сте по-информирани. Благодаря ви!“, бяха прощалните думи на Ася в предаването.

На екран остава колегата й Даниел Михайлов. Новините на „Денят започва“ вече се водят от репортера на „По света и у нас“ Юлия Стефанова. От 2010 г. тя следи основно събитията и проблемите в областта на социалната политика и здравеопазването.

Ася Методиева обясни за OffNews, че за момента няма уговорка с телевизията, когато се върне, да продължи да води предаването:

"Със сигурност ще продължа да правя нещо за телевизията".

В сутрешния блок „Денят започва“ стартираха две нови рубрики. Едната от тях е кулинарната “Хапка свежест” с водещ Сандра Алексиева. Всеки ден тя ще приготвя вкусни, лесни и достъпни летни рецепти.

С началото на ваканционния месец стартира и рубриката „Денят започва… и на море“ с репортера Благой Цицелков. През август екипът ще търси летни забавления, морски истории, солени новини, заровени в пясъка, и проблеми, които ще показва в ефира на националната медия.