Драмата става в нощта на елиминациите в понеделник. Силвия Юрукова първа започна грозните сцени и стигна отвъд обидите и псувните, като замери Ирена Петрова с предмети, сред които чаша и стол.

Вижте снимки >>

Еротичният модел дори заплаши нея, семейството и детето й със смърт. Съквартирантите не успяха да я усмирят и част от тях оправдаха поведението й с алкохол и "хапчета".

Детската учителка търпя обидите, но накрая избухна, когато намесиха детето й, и хвърли обратно стола, който удари Силвия по крака. След това напрежението ескалира, двете се нахвърлиха една върху друга и се наложи да се намеси охраната на Big Brother, която нахлу в къщата.

Моделът крещя после в изповедалнята, че има насилие върху нея и бе категорична, че ако е започнала първа конфликта, ще излезе. Повечето съквартиранти защитиха Ирена. Според Катя обаче "тя не е никаква", а за Силвия каза, че e "интересен човек" и дори „най-истинска жена“. Николина се съгласи.

Заради скандала и тъй като бяха погазени правилата на предаването, Big Brother реши извънредно да отстрани и двете жени от играта. В къщата останаха девет съквартиранти.