Гостите се насладиха на акробатика, художествена гимнастика, певицата Поли Генова и вокална група "Бон-Бон", талантите от Националното музикално училище "Любомир Пипков", зашеметяващите циркови артисти от "Дуо Плачков", познати от "България търси талант", хорa "Космически гласове на България".

Вижте снимки >>

В няколко приказно украсени шатри бяха работилници за малките, в които те изработваха кукли, макети, хартиени фигурки и други. Интерес предизвикаха и електронните устройства за рисуване и за обучение по монтаж на видеоклипове.

Сред младите творци имаше и деца от SOS Детски селища, чуждестранни и бежански семейства. Доброволци от Червения кръст се погрижиха за координацията на събитието.

Едно от най-вълнуващите преживявания за малчуганите бе обиколката на декорите на Лондон и Ню Йорк в Киноцентъра - с богата колекция от скъпи автомобили и мотори. Гостите се докоснаха до различни епохи - от времената на викингите и гладиаторите до използването на съвременна пожарникарска техника.

Впечатляващият завършек на фестивала бе конното шоу с каскади. Най-смелите също получиха възможност да пояздят красивите животни.