От 31 август в няколко епизода на живо най-добрите 24 изпълнители, избрани от журито в предварителните кастинги, ще демонстрират таланта си пред комисията - Слави Трифонов, Евгени Димитров и Орлин Павлов.

Децата, които са стигнали до полуфиналите, ще пеят на живо с акомпанимент на Ку-ку Бенд, а песните им ще се подбират от екипа на "Седем осми" заедно със самите тях и музикалните им педагози. На всеки от четирите полуфинала зрителите ще видят и чуят шест деца. Кои са тримата, които се класират на финал, ще става ясно в края на всеки епизод.

Зрителите ще определят първия финалист от всеки полуфинален кръг. След като изпълненията за вечерта приключат, те ще разполагат с 5 минути, за да дадат своя глас за фаворита си в интернет или чрез sms.

След изтичането на петте минути, отделени за гласуване, резултатите се обработват в реално време и полуфиналистът с най-много зрителски гласове се класира за финал. Останалите двама финалисти ще бъдат избрани от комисията.

Тринадесетото издание на "Детската Евровизия" ще е на 21 ноември в зала "Арена Армеец" в София и ще се излъчи на живо по БНТ.

Дара Екимова се яви на кастингите за Евровизия >>