Самият Песков заяви, че скъпият часовник е подарък от съпругата му Татяна Навка - 40-годишната олимпийска шампионка по фигурно пързаляне, пише руската версия на "Форбс", цитирана от Нова телевизия.

Вижте снимки >>

Песков (47) и Навка сключиха брак на 1 август в Сочи. На тържеството присъстваха над сто гости, включително политици, спортисти и представители на шоубизнеса.

Опозиционният лидер Алексей Навални публикува една от сватбените снимки, обръщайки внимание на стойността на часовника, красящ дясната ръка на говорителя на руския президент.

„Това е Richard Mille RM 52-01. Пуснати са за продажба в ограничени количества – общо 30 бройки, и цената им е по 670 000 долара, пише Навални, след като се консултирал с производителя.

По думите му в интернет цената на скъпото бижу е от 600 000 евро до 1 400 000 долара. Часовникът има и по-скъпа версия - 720 000 долара, и от него има само 10 бройки.

Според Навални Песков е сниман със същия часовник преди няколко месеца.

В имотната си декларация от 2014 г. в графата „Доходи” Песков е посочил 9 184 358 рубли.

Навка потвърди днес, че тя е подарила часовника.

"Аз съм олимпийска шампионка. Работя много, включително и през лятото. Мога да си позволя да направя скъп подарък", казва тя пред "Комсомолская правда".

Сватбата на Дмитрий Песков и Татяна Навка беше в хотел "Родина". Навка беше избрала тоалет на Юдашкин.

През август миналата година тя роди на Песков дъщеричка - Надежда. От първия си брак Навка има по-голяма дъщеря. А от предишния си брак 47-годишният Песков има три деца - двама сина и дъщеря.

В навечерието на сватбата Навка участва с успех в мюзикъла на лед на Иля Авербух "Кармен" в олимпийския дворец "Айсберг" в Сочи. Тя изпълнява в него главната роля всяка вечер от 12 юли.