Получихме 1103 снимки от вашата морска ваканция.

На финала достигнаха 10-те снимки с най-много гласове към края на 30 септември 2013 г. и още 10 снимки, предложени от редакцията на Дир.бг.

Победителят беше избран сред тези 20 участници. Най-високо оценената снимка от журито е и най-харесваната от потребителите на Дир.бг.

Кадърът с трите момичета в полет над вълните беше оценен заради уникалния момент, уловен от автора на снимката, както и заради динамиката и настроението, което тя създава.

Нереалността на момента грабва веднага вниманието“, коментира един от членовете на журито – Евгени Димитров, собственик на агенция „Булфото“. Другите двама участници в журито са Райна Деницова – отговорен редактор на Life.dir.bg и Иван Бедров – Дир.бг.

Снимката е и добре изпълнена технически, което също беше сред критериите на журито.

Снимката-победител е изпратена от потребител с име E_peeva. Очакваме авторът да се свърже с нас на [email protected], за да получи наградата си – чисто нов Samsung Galaxy Camera.

Журито открои още две снимки с високи художествени качества, които можете да видите в галерията отстрани.

Кадърът със замечтаното момиченце на брега е с „напълно различна динамика“ от снимките на останалите участници в конкурса. Той завладява с настроение и е изпипан технически.

Същото важи и за снимката с момчето зад руля, която е технически и композиционно много добре изпълнена, носи колорит и ни „отвежда в света на детските мечти“.

Вижте всички снимки от конкурса.

Включете се и в новия конкурс „Незабравимата сватба“.