Не унивайте, ако диетата ви не върши работа. Има причини това да е така. За да ги откриете, вижте следните съвети:

Не прекалявайте с храната след тренировка, мислейки, че сте изгорили много калории. Опитайте да притъпите глада си след физическо натоварване. Ако мечтаете за десерт, го хапнете преди тренировка. Мазнините изгарят в огъня на въглехидратите!

Липсата на сън трупа излишни килограми. Тя забавя метаболизма ви и пречи на ефективната ви физическа активност.

Не прекалявайте със захарта. Наблягайте на плодовете. Забравете за питиетата със съдържание на захар.

Ако пропускате междинните закуски с чипс и соленки, но компенсирате с огромни порции, няма как да отслабнете.

Ако хапвате твърде малко, също ще забавите метаболизма си. Трябва да ядете според нуждите на тялото си и да го чувствате здраво.

Не сте достатъчо последователни? Ако се натъпчете, а после компенсирате с глад, това също ще задръсти организма ви и ще доведе до трупане на килограми.

Внесете разнообразие в тренировките си, за да поддържате мотивацията си. Това ще ви помогне да не отлагате упражненията във времето.

Възможно е да не отслабвате, защото просто нямате нужда от това. Трабва да попитате диетолог дали да премахнете тлъстинките на конкретни места с диета или с физически упражнения.

При редовно спортуване бързо се трупа мускулна маса. Ако кантарът ви играе, не мислете, че новопоявилите се килограми се дължат на мазнините в тялото ви.

Ако имате нелекувано хормонално заболяване, диетата трудно ще ви помогне да свалите излишните килограми. Преди да започнете режим на отслабване, задължително трябва да се подложите на тестове и лечение,