1. Паднала черупка от яйце се маха лесно с мокри пръсти.

2. Ако искате да впечатлите гостите, разклатете сурово яйце и тогава го сварете. Резултатът е "златно яйце".

3. Щипките за пране са чудесни за затваряне на отворени пакети.

4. Ако нямате под ръка точилка, използвайте бутилка.

5. Авокадото няма да потъмнее, ако го съхранявате в кутия с разрязан лук.

6. Отрежете парче сирене или кашкавал, колкото ви е нужно, с опаковката. Извадете парчето, а оставащия пакет със сирене или кашкавал пъхнете в празната опаковка - тя ще предпази от изсъхване.

7. Ако ви остават зелени подправки, не ги изхвърляйте. Сложете ги във формички за лед и ги полейте със зехтин. След това замразете във фризера.

8. Същия номер може да приложите и с вино, което ви е останало.
Замразените кубчета вино използвайте за готвене.

9. Изстиналата пица става като току-що изпечена, ако я загреете в тиган вместо в микровълнова.

10. Ябълки между картофите им пречат да покълват.

11. Чери домати може да нарежете на половинки буквално с "един удар" - сложете ги върху обърната чиния и върху нея друга, с дъното надолу.
След това режете смело по средата.

12. Увивайте във фолио зеленчуците, за да не изсъхват, и ги съхранявайте в хладилник.

13. За да стане отново захаросаният мед течен - кипнете вода, оставете да се охлади за около 5 минути и поставете буркана в нея.