Британската звезда и носителка на "Оскар" се радва на голяма подкрепа сред жените с непринудения си характер и чувството си за хумор. 70-годишната Хелън Мирън не се притеснява от публичния си имидж и открито изразява мнението си, въпреки че наскоро сподели, че й се е искало да бъде такава и като по-млада.

Вижте снимки на най-вдъхновяващите жени >>

Навремето 63-годишната Мирън предизвика възторг със снимка на плажа в червен бански костюм от две части. Не по-малко възторжена беше реакцията на феновете, след като актрисата беше засечена да се тъпче доволно с хамбургери - при това все още с официалната си рокля, часове, след като спечели "Оскар".

Второ място в класацията заема авторката на романите за приключенията на Хари Потър Дж. К. Роулинг, която от самотна майка, разчитаща на помощи, се нареди сред най-продаваните автори в света, пише БТА.

На трета позиция участниците в анкетата са поставили първата дама на САЩ Мишел Обама. В Топ 10 на най-вдъхновяващите известни жени в света намират място още певицата Адел, олимпийската шампионка в седмобоя Джесика Енис-Хил, холивудските звезди Анджелина Джоли, Дженифър Лорънс и Кейт Уинслет, влиятелната медийна дама Опра Уинфри и друга голяма звезда на Великобритания - актрисата Ема Томпсън.

Близо 55 процента от участничките в допитването са споделили, че вдъхновяващите известни дами ги карат да се чувстват по-уверени не само във външността си, но и в нещата, които правят или говорят. Близо три на всеки десет жени са разкрили, че са се обличали, или вършили и казвали нещата по по-различен начин, след като са виждали известни дами да правят същото.