В днешни дни повече от една четвърт от британците обядват или вечерят сами, без близки или приятели, показва ново проучване на хранителните им навици, пише БГНЕС.

Прескачането на основно хранене е все по-често явление. Повечето хора обядват на крак или пред компютър, докато работят. Близо 89 на сто от 5000 анкетирани признават, че редовно пропускат основно хранене, а 88% хапват набързо между задълженията през деня.

Междувременно 27 на сто заявяват, че се хранят по-често сами, отколкото с компания, а 78 на сто рядко или никога не канят приятели на вечеря или обяд. Всеки трети на Острова пропуска закуската, а 19% от британците не сядат да обядват.

14% от хората всяка вечер си лягат, без да ядат. Прескачането на основни хранения са най-често навици на младите хора между 18 и 24 години. В тази възрастова граница 42% редовно не закусват, 26% не излизат за обяд, а 23 на сто дори не се прибират за вечеря.

Проучването показва още, че 77 на сто от анкетираните не изяждат препоръчителните пет плодове или зеленчуци на ден, а почти една десета не консумират никакви плодове или зеленчуци.