Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160 С /140 С с обдухване/. Покрийте правоъгълна форма за кекс с хартия за печене /така, че краищата й да се подават над формата/. На слаб котлон разтопете маслото и кристалната захар. С кухненския робот натрошете бисквитите на ситни трохи и прибавете към тях разтопеното масло. Разбъркайте добре с дървена лъжица, докато трохите попият мазнината. Разстелете ½ от бисквитената смес равномерно върху дъното на тавата и я притиснете силно отгоре с шпатула. Наредете върху блата ягодите. Върху тях разстелето останалата ½ от бисквитената смес и подравнете с по-леко притискане.

2. В дълбока купа с леко разбъркване смесете до еднородна смес крем сиренето Philadelphia Original и Philadelphia Light, заквасената сметана, царевичното нишесте, бялото брашно, ванилената захар и пудрата захар. Прибавете към сместа яйцата едно по едно и я изсипете равномерно върху бисквитената основа. Печете 45 мин. Извадете сладкиша от фурната и го оставете да се охлади във формата. Слод като се охлади напълно го извадете от формата и го поставете в красиво овално плато. По желание го полейте леко с течен кафяв шоколад или го пъръсете със ситно настърган бял шоколад или кокосови стърготини. Украсете отгоре с целите ягоди.

Рецептата за "Фелисити Ягодов чиизкейк" може да се изпълни и с пресни малини. Неустоимо вкусно е!