Завиването на самата баклава ми е малко трудно да го опиша, но все пак ще опитам. Взима се 1 кора и в средата на малката и страна се поставя 1 с.л. от плънката, от двете страни кората се повдига и се слагат една върху друга, така плънката остава по средата След това получената „лента” се хваща от единия край и се прегъва като триъгълник, така няколко пъти се превърта докато кората свърши.

Готовият триъгълник се поставя в намазнена тава, като отгоре също леко се намазва с олио и с нож се прави прорез по средата на триъгълника. По същия начин се правят останалите кори и плънката. Пече се на 180 С до приятен светъл карамелен цвят. Баклавата се оставя да изстине, след което се полива с горещ сироп. Тавата се захлупва с капак или друга тава и се повива с хавлия или нещо подобно за да изстине постепенно. Дано ви хареса :)