Бившата журналистка избра да облече за наградите "Луис Карандел" къса вталена бяла рокля, която подчерта стройната й фигура и дълги крака.

Медии коментираха загрижено, че кралицата слабее от известно време. Те отдадоха външния й вид на загубата на дядо й това лято. Още през май обаче бе обсъдено, че раменете й са прекалено слаби, след като бе с коктейлна рокля на събитие.

Вижте снимки на Летисия >>

43-годишната съпруга на крал Фелипе Шести и майка на две дъщери - Леонор и София (родени през 2005 г. и 2007 г.), винаги е стилна и елегантна и е сред кралските особи с най-добър стил.

Снимки на най-елегантните кралски особи >>

Още след сватбата си с принца през 2004 г. Летисия Ортис успя да наложи  модерния си стил и да донесе още блясък на кралското семейство. Тя се грижи за външния си вид и остава вярна на испанските дизайнери, сред които Felipe Varela, и Lorenzo Caprile. Редува елегантни тайори и женствени вечерни рокли. Летисия често може да бъде видяна и по джинси.

Кралицата на Испания няма благородно потекло. Тя е внучка на шофьор на такси, майка й е медицинска сестра, а баща й - журналист. Висшето образование на Летисия Ортис е информационни науки. Тя започва кариерата си в печата, след което работи за телевизия CNN и в TVE през 2000 г.

Когато среща Фелипе през 2002 г., Летисия е разведена. Връзката й с принца започва през пролетта на 2003 г. Държат я в тайна до обявяването на годежа през ноември. Семейството живее дискретно в къща в парка на двореца Сарсуела.