Ето няколко лесни и практични съвета с продукти от кухнята ви, с които ще имате красиви стъпала, пише БГНЕС.

Кои са звездите с най-красиви ходила >>

Изберете сапун за крака, който не изсушава кожата, и използвайте пемза.

Картофите могат да помогнат за хидратирането на кожата на ходилата и най-вече на петите. Освен това те действат успокояващо и при надути или оттекли крака. Можете да настържете няколко сурови картофа и да ги наложите върху краката си за няколко минути.

За да омекотите кожата на ходилата си пък може да сварите с кората няколко картофа и да ги намачкате докато са топли. С това пюре след това трябва да намажете петите си и да останете така 20 минути. След като почистите с вода, нанесете мазен крем.

Ако краката ви са изморени, може да направите маска за тонизиране с ябълков оцет и мед - смесете 5 с.л. от оцета, 2 с.л. зехтин и 1 с.л. мед. Нанесете върху краката си и останете така 20 минути.

Оцетът може да свърши ефективна работа и ако имате мазоли. Може лесно да се освободите от тях, като си направите компрес с оцет върху засегнатото място.

Ако петите ви са напукани, смесете едно яйце с 1 с.л. зехтин и оцет. Тази смес можете да използвате всеки път, след като сте ексфолирали с пемза стъпалата.