Всяка умна крушка има същата светимост като стандартна 60-ватова крушка, но е по-икономична заради светоизлъчващите диоди, и освен това разполага с допълнителен заряд в случай на спиране на тока.

По-интересното в разработката обаче е, че всяка крушка е оборудвана с "охранителен модул", който реагира на звук и с течение на времето "научава" светлинните навици на стопаните на къщата. Когато бъдат настроени в "защитен режим", крушките повтарят навиците на стопаните, създавайки впечатлението, че те са у дома, дори и да отсъстват.

Звуковите им детектори реагират на входния звънец, и ако позвъняването не отговаря на познатото им, крушките се включват, отново създавайки впечатлението, че в къщата има хора. Системата очаквано се контролира от приложение за смартфон, така че собствениците могат само с едно докосване на екрана да осигурят защита на дома си.

Създателите на крушките - американска компания, са заложили и на елегантен дизайн. Цената на системата до началото на доставките през август е 199 долара, след което тя ще се предлага срещу 250 долара.