Майкъл Флетли кацна на летище "София" вчера, няколко часа преди българската премиера на „Lord of the Dance: Dangerous Games”. Новият танцов спектакъл бе представен в препълнената Зала 1 на НДК.

Вижте снимки >>
Флетли за българската публика >>

Шоуто този път губи малко от фолклорния си блясък и носи усещане за Лас Вегас. „Dangerous Games” преповтаря най-запомнящите се музикални теми от оригинала и вълнуващото светлинно шоу, но добавя анимирана мултимедия в ярки цветове. На екрана зад танцьорите бяха прожектирани приказни пейзажи с еднорози, кончета и пеперуди.

Битката отново е между двете армии на доброто и злото. Но този път черният лорд е с визия на киборг. Танцьорките пък стават доста по-разкрепостени, като в една от сцените свалят роклите си и остават по черно бельо и чорапогащи. Шоуто отново включва певица и две цигуларки.

Солистите в спектакъла на Флетли за пореден път показаха високо ниво в ирландските танци и цялата зала пляскаше и се поклащаше в заразителния ритъм на трупата.

Днес „Lord of the Dance: Dangerous Games” ще се играе в зала "Булстрад Арена", Русе. Организатори на българското турне са "Лауд консертс".