Годишни награди за изпълнения на живо ще връчва новата "Top Artists Agency". Отличията "БГ топ лайв" ще са за концерт, турне, изпълнител, клуб, дебют и други, и ще бъдат дадени за първи път след една година. Това съобщи на пресконференция за представяне на агенцията музикалният продуцент Атанас Янкулов. Той е основател на агенцията заедно с Магардич Халваджиян - режисьор, продуцент и сценарист. Вижте снимки >>

Друг дългосрочен проект на агенцията е "Духът на България" - за връщане на позициите на българската музика в ефира. Преди години тя имаше около 50 на сто присъствие, а сега е около един процент, и то във всички жанрове взети заедно, каза Янкулов. По думите му "топ" в името не означава популярност на артистите, а гаранция за качество и талант.

Артистите имат ексклузивен договор с агенцията и никой друг не може да се занимава с ангажиментите им, за разлика от досегашната практика няколко организации да представят един изпълнител, допълни той. Над 30 артисти от различни изкуства и жанрове вече имат договор с "Top Artists Agency". Между тях са Хилда Казасян, Мария Илиева, Димитър Рачков, Acoustic Trio 3000, Bellcanto, Васил Василев-Зуека, Николай Урумов, Bobby Yotzov Sextet, D2, Герасим Георгиев - Геро, Алексей Кожухаров, Дани Милев, Gravity Co., J.J. (Жоро от 032), Алекс Раева, Мария Игнатова, Roots Rocket Band, Jeason Brad Lewis, Румен Угрински, Old Gold orchestra, Албена Михова, квартет "Славей", група "Диана експрес", Стефан Рядков, Мария Сапунджиева, Адреналинките, Криста, "Космическите гласове на България", Малин Кръстев.

"Top Artists Agency" е специализирана агенция за професионален артистичен мениджмънт, създадена по модел на водещи световни образци с основна цел да обслужва и обгрижва таланта и изявите на артисти-изпълнители и да предоставя качествени услуги в областта на събитийния мениджмънт. "Необходимо е да се създадат правила на разпокъсания сега пазар на артистичен продукт, в който всеки се спасява поединично", отбеляза Магардич Халваджиян, цитиран от БТА.