Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене в Австралия провел изследвания на този плод и стигнал до изненадващото откритие, пише БТА.

Но полезните съставки на крушите имат една особеност - те са ефикасни, ако попаднат в организма непосредствено преди запоя, а не след него. Ако човек вече страда от типичното главоболиe и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво пиене на сокове от круша или яденето й биха били безполезни.

Според проф. Ноукс подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация.

Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства.

"След като направихме нашите открития, вие никога няма да погледнете на този плод със същите очи", коментира Ноукс.
ИЗБРАНО