ЗА СОСА:
1 кофичка 290 мл заквасена сметана
1 кофичка 400 мл кисело мляко
2-3 скилидки чесън
сол на вкус


ПРИГОТВЯНЕ:

Филето се нарязва на тънки (колкото кутрето) ленти. В голяма купа се объркват майонезата, счукания чесън, горчицата, кетчупа, черния пипер и солта. В тази смес филенцата „почиват“ поне час.

Всяко виленце се овалва в корнфлейкс-а и се слага в върху хартия за печене. Пекат се в сгорещена тава, до добиване на светло кафяв загар.
сос:

В купата на пасатора се слага заквасената сметана, киселото мляко, скилидките чесън, черния пипер и сол на вкус. Всичко се пасира до получаване на хомогенна смес.

Тези филенца носят на мнооооого бира!
Добър апетит!