Организаторите подчиняват концепцията на Portugal Fashion на позитивната концепция за вибрацията. Това, според тях, е основно задължение на модата - да причинява вибрации и трансформираща енергия в разбирането на хората за облеклото, което не трябва да бъде само функция на практичността, но и на артистизма.

Кати Шомара, Жулио Торкато и Анабела Балдаке впечатлиха феновете на модата с атрактивни ревюта. Кати Шомара предлага градска и женствена колекция със силно въдействие. Формите са геометрични, но омекотени от плавни линии и балансирано усещане за симетрия. Елементи от тоалета са очертани с контрастни линии в черно и кобалтово синьо върху бял, препечено оранжев и ледено сив фон. Колекцията на Жулио Торкато "Порто" пък ни въвежда в един елегантен мъжки свят със силно личностно присъствие, безкомпромисност към качеството и идентичността. Анабела Балдаке пресъздава атмосферата на 60-те и 70-те с колекцията си "И беше светлина..."

С най-голямо нетърпение бяха очаквани ревютата на Рикардо Прето, Луис Букиньо и най-вече на празнуващия 25-годишен юбилей на модната сцена Мигел Виера.

Вижте снимки >>