Кейт Бланшет носи дълъг боб, който завършва между врата и раменете. Тази прическа отива почти на всяко лице и вид коса. За да постигнете тази визия, трябва да изсушите косата си с кръгла четка, а в краищата да направите леки вълни, съветва стилистът Ранди Стодгил за "Shine".

Тина Фей е избрала прическа от рок модата през 30-е години - нито прекалено дълга, нито прекалено къса. В салона поискайте да ви подстрижат до раменете, като етажират косата ви. Първият етаж трябва да стига до брадичката и да очертава лицето ви. При по-гъста коса ще се наложи да филирате. Оформяйте извивките с кръгла четка или маша. Накрая завършете със стилизиращ гел или лак за коса.

Правата грива на Луси Лиу е лесна за миене и оформяне. Нужно е от време на време да се подкъсява и да се отстраняват цъфтежите. Трябва косата да се поддържа гладка и мека с овлажняващ шампоан и ежеседмично да се прилага дълбоко действаща маска.

Ако искате да опитате нова къса прическа, вземете пример от Джейн Фонда. Нейният стил носи подходяща свежест за всяка възраст. Косата трябва да се етажира, като по-късите етажи отпред ласкаят формата на лицето ви. Краищата на отделните кичури трябва да се завъртят с гел, за да завършат очарователната визия.
Вижте още примери >>