На първо място е кралицата на Йордания Рания, работила за Apple преди коронацията си. Тя има усет към изчистените кройки и свободните прически, като винаги е в крак с модата.

Втора е императрицата на Япония Мичико, която носи дрехи, пълни с живот, съчетаващи традициите с модерните течения. Тя е известна с костюмите си с изчистена кройка и шапки с многопластови детайли.

На трето място се подрежда съпругата на премиера на Великобритания Саманта Камерън. Тя показва едновременно ъптаун (с роклите си с висока талия) и даунтаун стил (с дългите си сака, комбинирани с тениска и убийствени обувки на токчета).

Вижте снимки на първите дами >>

Четвъртата позиция е за "кралицата на стила" и съпруга на емира на Катар шейх Хамад - Шейха Моза. Тя е ветеран в модните класации и прилича на героиня, излязла от филм на Хичкок. Успешно съчетава тюрбан с винтидж очила.

Кралицата на Бутан Джетсун Пема е класирана на пето място. След сватбата й с крал Джигме Хесар Намгиал Вангчук той скъсва с националната традиция на многоженството и се заклева тя да е единствената му булка. Двамата са лидери в модата. В ежедневното си облекло Джестун залага на модерни костюми и придава съвременен облик на традиционните за Бутан цветове и роби.

Следват я първата дама на САЩ Мишел Обама, и тази на Мексико - актрисата Анхелика Ривера. На осма позиция се подрежда колоритната кралица на Лесото Масенате Мохато Сийсо.

На девето място е първата дама на Исландия Дорит Мусайеф, която произхожда от фамилия на дизайнери на бижута с вековни традиции. Тя се чувства удобно във всеки стил.

Класацията се допълва от журналистката и партньорка на френския президент - Валери Трирвильор. Тя е строг професионалист и често носи блейзери, дълги палта и светли сака върху рокли в тъмната гама.