34-годишната музикантка тренира с цел участие в поне пет международно признати състезания, за да получи правото да кара в гигантския слалом и евентуално слалома на зимната олимпиада в Сочи догодина.

"Хората се изненадват, когато ме видят на ски - класическа цигуларка с ориенталски произход, прекарала целия си живот в града. От 14-годишна обаче имам мечта за професионална изява в ски спортовете и съм решена да я постигна", споделя Ванеса Мей в телефонно интервю за Ройтерс.

Ванеса Мей е британски поданик, но има и тайландски паспорт. Цигуларката е родена в Сингапур в семейството на китайка и тайландец, но е израснала в Англия, след като майка й сключва нов брак с британец. Ванеса кара ски от 4-годишна, но музиката винаги е била неин приоритет. На 10 години прави професионалния си дебют на международна сцена, но се прочува, след като се отклонява от традициите със своята секси визия, бляскав стил и микс между класическа музика и поп. Първият й албум в стил техно-поп излиза през 1995 г. и достига до 11-о място в британския чарт.