Миналата събота беше гражданската церемония в Монте Карло.

Вижте снимки на Пиер и Беатриче >>

Църковният брак беше в параклис на островчето Сан Джовани, един от Боромеовите острови в езерото Маджоре, пишат италианските издания, цитирани от БТА.

Беатриче спази семейната традиция за сключване на брак на някои от Боромеовите острови. Двете й сестри - Лавиния и Изабела, са се омъжили също на два от тези острови - на Острова на майката и Красивия остров.

Вечерта Пиер и журналистката с благородническа кръв Беатриче дадоха пищно сватбено тържество за 700 отбрани гости в замъка Рока в град Ангера. Мястото е туристически обект, но от 30 юли заради сватбеното тържество то е затворено за посетители.

Пиер и Беатриче са учили заедно в миланския университет Бокони. Двамата са заедно от седем години. Пиер е на 27 години, а след няколко дни Беатриче става на 30 години. Пиер Казираги е третото дете на Каролина Монакска.

За щастливото събитие в Италия дойдоха в пълен състав семейството на Беатриче и монакските княжески фамилии Грималди и Казираги. Сред гостите бяха майката на Пиер - принцеса Каролина, принцът на Монако Албер и съпругата му Шарлийн, братът на младоженеца Андреа и половинката му Татяна Санто Доминго, сестрите на младоженеца Шарлот и Александра.

Лелята на младоженеца Стефани и трите й деца също дойдоха, като сред тях най-силно впечатление правеше фотогеничната Полин Дюкрюе.