Пудрата захар и плодовото кисело мляко се прибавят към изварата и се разбиват с пасатор до получаване на гладка смес. Отделно с миксер се разбива сладкарската сметана и се прибавя бавно към изварата. Така се приготвя кремът.

В друг съд разбиваме яйцата със захарта, прибавяме бавно пресятото брашно, бакпулвера, ванилията. Слагаме сместа в намаслена с олио тавичка, посипана с брашно и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до 20 мин., а след това намаляваме на 180 градуса и печем още 10 мин. След изваждането на блата от фурната го сиропираме с сока от компота. Отгоре нареждаме плодовете от компота, а над тях заглаждаме с нож крема.

Отгоре поръсваме с ореховите ядки и настърган шоколад. Оставяме да престои в хладилник поне 2-3 часа преди сервиране.