Той нарече видеофилма си "Как да си направиш сандвич за 1500 долара само за шест месеца", съобщи Ей Би Си. Гледали са го вече са над милион потребители.

Продуктите за сандвича са маруля, домати, кромид, краставица, копър, чушка, чесън, слънчоглед, яйца, сол, мед, пшеница, мляко и едно пиле. Анди Джордж сам е засадил зеленчуците, извлякъл е мед от пита в местна ферма, доил е крава, за да си направи масло и кашкавал, обработил е пшеница, пише БТА.

Най-трудно се оказало осигуряването на солта. За нея той е трябвало да отиде от Минеаполис, където живее, до Тихия океан и да вземе солена вода. Затруднила го и майонезата. За проекта Анди Джордж е похарчил 1500 долара.

Анди Джордж се надява с филмите "Как се прави всичко" да покаже колко много време отнема производството на основни продукти, които хората мислят за даденост.

"Искам зрителите да разберат невидимия свят, който е зад ежедневни продукти, които купуваме, използваме и изхвърляме", казва Анди Джордж.

Следващият му проект е да направи кафе и шоколад, като сам си произведе продуктите. За целта планира пътуване до Мексико и вече е направил страница за набиране на средства за покриване на разходите.