Ирландецът написал прощално писмо до Духа на цигарите с обяснение защо се отказва от вредния навик, преди да изгори бележката с кутията си цигари.

Вижте снимки на Колин Фарел >>

"Взех един тиган, хвърлих в него писмото и цигарите, сложих парафин и ги запалих. Оттогава цели 2 години не съм пушил", хвали се Колин, цитиран от "Контактмюзик".

Актьорът от "Истински детектив" от 5 години е сам, но споделя, че няма проблем с това и приоритет са синовете му - 11-годишния Джеймс и 5-годишния Хенри, които са от предишни негови връзки.

"Не е като да не се чувствам самотен понякога, но нямам проблем с това",
обяснява Фарел.

Той добавя, че кариерата му не е на първо място.

"Когато се приберете вкъщи, единственото нещо, което има значение, е, че синът ви не си яде сандвича с пуешко и вече не обича авокадо, така че трябва да намерите нещо ново, което ще обядва", казва още актьорът.

Едва 15% от пълнолетните граждани на САЩ са пушачи, като това е най-ниският процент, регистриран в страната от десетилетия, съобщи вчера Франс прес. Според американските здравни власти процентът на пушачите на цигари сред пълнолетното население е преминал от 24,7% през 1997 г. на 15,2% през 2015 г.

По голям е процентът на пушачите сред мъжете (17,4 на сто) в сравнение с жените (13 на сто). През 1962 г. 42 на сто от пълнолетното население на САЩ е било съставено от пушачи.

Тютюнопушенето остава първата причина за смъртност, която може да бъде избегната. Всяка година от цигарения дим умират около 480 хиляди американци. В световен мащаб тази цифра е 6 милиона души по данни на Световната здравна организация (СЗО). България е сред първите страни по пушачи.