Говорителката на съда в Лос Анджелис каза, че Стефани е подала молба вчера, а Росдейл е депозирал отговор след нея, пише БТА.

Вижте снимки на семейството >>

Певицата е изтъкнала като причина за разрива непреодолими различия със съпруга си. Двамата родители искат общо попечителство над трите си деца - Кингстън, Зума Неста Рок, Аполо Бауи Флин.

Гуен и Гевин се ожениха през септември 2002 г. Първото им дете се роди през 2006 г., а най-малкият им син Аполо Бауи Флин е на годинка.

Стефани, която доби популярност като вокалистка на група No Doubt, е съдия в музикалното предаване на телевизия NBC - "Гласът". Росдейл е бивш фронтмен на рокгрупа Bush.

През февруари в интервю за "Космополитън" американската певица изрази учудването си от продължителния си брак: 

"Ние преминахме през толкова много неща, направо е чудо, че останахме заедно толкова дълго време".

Според нея съпружеските им отношения се подхранват от факта, че двамата имат собствено поле за изява и се реализират като независими личности.

Сред перипетиите, през които премина семейството, бе разкритието на скандалната рокерка Къртни Лав, че Росдейл изневерявал с нея на Стефани. Също така медиите оповестиха, че на младини Гевин имал връзка с травестит. По време на брака им стана известно, че съпругът на Стефани има голяма дъщеря - манекенката Дейзи Лоу, от бивша приятелка.

Гуен и Гевин влязоха наскоро в класация за най-стилните холивудски двойки.

13 двойки със стил >>

Разводът им е пореден за Холивуд. Малко след новината, че Бен Афлек и Дженифър Гарнър се разделят, американски медии съобщиха преди дни, че се развеждат и 47-годишната актриса Джулия Робъртс и 46-годишният кинооператор Даниел Модър.

Снимки на Джулия и Даниел >>