В момент, когато ръкавиците са хвърлени и се очертава разводът на Круз и Холмс да е един от най-мъчителните в Холивуд, близки до актрисата източници разкриха, че тя "не можела да диша" без разрешението на съпруга й.

Круз дори й забранил да я показват да целува свои екранни партньори и я карал да пътува отделно от останалите актьори във филмите с нейно участие. Когато връзката им започна през 2005 г, Холмс работеше по филма "Благодаря за пушенето". Сайтът TMZ.com съобщава, че бъдещият й съпруг спрял публикуването на каквито и да било промоционални снимки, на които актрисата целува екранния си партньор Арън Екхарт.

По-късно Кейти се снима в блокбастъра "Батман в началото" и Круз й забранил да пътува в самолет с останалите актьори. Вместо това тя се придвижвала с личния му самолет. Една от звездите във филма заявила, че била отвратена от това положение.

Близък до Круз източник обаче иронизира твърденията. "О, Том предложил частния си самолет. Какъв ужас за Кейти". Холмс подаде молба за развод и попечителство над шестгодишната им дъщеря Сури на 28 юни в Ню Йорк.

Вижте снимки на Кейти >>
Вижте снимки на децата на Том Круз >>