Сложете скаридите в тенджера с подсолена вода и ги варете 10-15 минути. Изсипете ги в подходяща цедка и ги оставете да се охладят. През това време сварете кус-куса в леко подсолена вода с малко зехтин. Докато кус-куса се вари, обелете скаридите и измийте и подсушете марулята и дивия лук.

Готовият кус-кус изсипете в цедка и измийте под студена вода, така няма да се слепне. Сложете го в подходяща купа, прибавете скаридите и нарязаните на дребно маруля и див лук. Овкусете със изцеденият лимон, зехтин, сол, балсамов оцет и объркайте много внимателно всичко. Изпечете кедровите ядки в сух загрят тиган за около 3-4 мин. като ги разбърквате. Поръсете салатата с тях и сервирайте.