Срещата се състоя в "Болшой театър" в навечерието на откриването на новия театрален сезон.

"Много съм щастлив да ви видя. Желая ви успех, много сили, търпение и нови триумфи", заяви Филин, който се завърна в Москва в събота след продължително лечение в Германия.

Филин благодари на трупата за нейните "брилянтни спектакли" и за "великолепното" й турне в Лондон през това лято. Той развълнувано изтъкна, че успехите на "Болшой театър" са били "най-голямата помощ и подкрепа" за него в дните на тежки изпитания. "Благодарение на трупата съм сега тук пред вас", заяви Филин.

Вижте снимки >>

След като на 17 януари бе залят с киселина, Филин само веднъж се е срещал с колектива си. На 12 август той неочаквано напусна клиниката в германския град Аахен и пристигна в Лондон, където по това време гастролираше балетът на "Болшой театър". Срещата с трупата му, по собствените му думи, бе емоционална и го зареди с енергия.

Филин все още не може да се завърне на работа и ще продължи лечението си в Германия, съобщават от БТА. Той е възстановил на 80 процента зрението на лявото си око, докато това на дясното остава още силно увредено.

Балетист от "Болшой" поръчал да залеят с киселина Филин >>