18-годишното момиче със синдром на Даун отдавна мечтаело да покори модния подиум, но това звучало като мираж. Маделин обаче се похвали, че е подписала два рекламни договора - тя ще представя спортните дрехи "Manifesta" и чантите "everMaya".

Вижте снимки >>

"Аз съм щастлива, на върха на блаженството съм", споделя Маделин.

Майка й Розан Стюарт е по-малко възторжена, но пък има по-дългосрочна мечта:

"Знам, мнозина мислят, че това са нейните пет минути слава. Но наистина вярваме в успеха й и се надяваме, че популярността на Маделин ще помогне за това хората със синдрома на Даун да бъдат възприемани по друг начин".

В детството си, подобно на много хора със синдрома на Даун, дъщеря й страдала от излишно тегло. Но мечтата за подиума я накарала да се откаже от твърде калоричните продукти, благодарение на което свалила 20 кг. Розан решила, че заслужава да я подкрепи в мечтата й.

"Хората със синдрома на Даун са способни на много, просто те правят всичко по свой начин. Дайте им шанс и те ще надминат очакванията ви. Те също могат да бъдат красиви...", смята тя.

Постепенно старанията на майка и дъщеря се увенчали с успех, благодарение и на социалните мрежи. Страниците на Маделин в Instagram и Facebook ставали все по-популярни и в един момент от момичето се заинтересували много медии. Нейните почитатели във Facebook вече са над 400 000.

От снимките в Instagram става ясно, че австралийката обича да танцува, да плува и да разговаря. Мечтае да работи за марки като "Гучи", "Версаче" и "Forever 21". Отворена е за сътрудничества с малки компании, както и за благотворителни проекти.

Tази пролет на подиума на Седмицата на модата в Ню Йорк се появи актрисата със синдрома на Даун Джейми Брюър, но тя не е професионалeн модел. Брюър дефилира за Кари Хамър, която избра 30-годишната жена за ревюто си. Джейми се е снимала в сериалите "Опасни улици" и "Американска история на ужасите". 

Снимки от ревюто >>