Сумата обаче е много по-малка, отколкото на най-добре платения актьор, съобщи Ройтерс.

Вижте снимки на актрисите >>


Лорънс, която спечели "Оскар" през 2013 г. за ролята във филма "Наръчник на оптимиста", има и рекламен договор с модна къща "Диор". Общите й доходи обаче дори не се доближават до 80-те милиона долара на звездата от "Железният човек" Робърт Дауни Джуниър. Той оглави преди две седмици класацията на "Форбс" за най-високоплатен актьор.

Снимки на най-високоплатените актьори >>

Когато миналата година хакер проникна в имейлите на "Сони пикчърс", стана ясно, че Дженифър Лорънс е получила по-малък хонорар за филма "Американска схема" от мъжете в главните роли. Само четири жени от класацията са спечелили повече от 20 милиона, докато тази граница са преминали 21 актьори, отбелязва "Форбс".

Наскоро Аманда Сейфрид се оплака, че получава по-малко от мъжете актьори.

Втора в класацията на най-високо платените актриси е Скарлет Йохансон с 35,5 милиона долара, следвана от Мелиса Маккарти с 23 милиона долара. В челната петица са също звездата от "Х-мен: Дни на отминалото бъдеще" Бингбинг Фан (21 милиона) и Дженифър Анистън (16,5 милиона). Сандра Бълок, която оглавяваше класацията миналата година с 51 милиона щатски долара, тази година е само с 8 милиона.

"Форбс" изчислява приходите от 1 юни 2014 до 1 юни 2015, преди от тях да бъдат извадени процентите на мениджърите.