"До момента няма нито едно отменено участие на артист, част от програмата на петото издание на Spirit of Burgas. Всички мениджъри на изпълнители, с които говорим, изказват своята съпричастност към трагедията и осъждат остро проявата на насилие и загубата на човешки живот по този безмилостен начин. Изпълнителите се доверяват на усилията, които полагаме в момента и разчитат, че с подкрепата на Община Бургас ще направим всичко възможно, за да осигурим техния комфортен престой, както и спокойствието на публиката", увери Стефан Еленков.

Подготовката на фестивала продължава по предварително планираната програма, като не се предвиждат промени в датите и часовете, обявени за всяка от сцените: главна сцена, Solar Dance Arena, Jack Daniel`s Rock Arena, На тъмно FREESTYLE Stage и BraZZoBraZZie. Информация, която не е публикувана на официалния сайт или официално потвърдена от организаторите на фестивала, не следва да бъде приемана за достоверна, съобщават организаторите.

Екипът на Spirit of Burgas предвижда засилени и специални мерки за сигурност, предвид факта, че тази година се очакват над 25 000 посетители.  До няколко дни ще бъдат обявени конкретните мерки и действия, които се планират, които ще бъдат осъществени с подкрепата на Община Бургас, местните структури на МВР и всички партньори на Spirit of Burgas.