Редено с кайма, патладжани, тиквички и кашкавал

stat 12:00  |  20 октомври 2012 / Вкусотии / Кайма / Автор: Соня Шатева
Редено с кайма, патладжани, тиквички и кашкавал
Сн.: Соня Шатева

1 патладжан, 2 тиквички, 1 голяма глава кромид лук, 100 г кашкавал, нарязан на тънки филийки, 500 г телешка кайма, 1 малка главичка кромид лук, 1-2 с. л. светъл соев сос, кимион, черен пипер, 50 мл зехтин, копър, кетчуп
Тавичката се намазва добре със зехтин.
Патладжанът се реже на колелца (моят беше много голям и първо го разрязах на 2 по дължината), посолява се и се оставя да пусне сок.
Тиквичките се режат на колелца, около 1/2см.
Лукът се нарязва на кръгове.
Каймата се омесва със соевия сос ( тук, в САЩ каймата е безсолна), много ситно нарязаната малка главичка лук, кимион, черен пипер и други подправки по желание.
Оформят се 12 кюфтенца и се сплескват на питки с големината на резените патладжан.

Редят се резенчета патладжан, кюфтенце, резенче лук, парче кашкавал и така в този ред докато свърши.
Според предпочитанията може патладжанът да се редува с резенче от тиквичка.Аз направих половин тава с патладжан и половин тава с тиквичка, за да може да се сервират поотделно.
След като всички зеленчуци се наредят се поръсват със зехтин и копър (може и чесън).
Покрива се с алуминиево фолио.
Пече се на 200 С 45 минути, открива се и се наръсва с кетчуп (вместо това може към редичката да се добавят кръгчета пресни домати).
Пече се още 15 минути, докато добие хубава коричка.


Новините в снимки

Следваща Предишна

Акценти


Вижте топ 10 на потребителите в конкурса ”Летни импресии”
Потребителите на Dir.bg споделиха красиви кадри от морето, планината, залези, изгреви и своите неповторими моменти сред лятната природа.

Заведения


Ресторант-градина Йоли

Тук ще намерите най-приятното за Вас място, а прекрасната ни град ...

Caldo Bar & Lounge

Бар Калдо е приятно място в центъра на София за сутрешното кафе, ...

Зодиак