Редено с кайма, патладжани, тиквички и кашкавал

stat 12:00  |  20 октомври 2012 / Вкусотии / Кайма / Автор: Соня Шатева
Редено с кайма, патладжани, тиквички и кашкавал
Сн.: Соня Шатева

1 патладжан, 2 тиквички, 1 голяма глава кромид лук, 100 г кашкавал, нарязан на тънки филийки, 500 г телешка кайма, 1 малка главичка кромид лук, 1-2 с. л. светъл соев сос, кимион, черен пипер, 50 мл зехтин, копър, кетчуп
Тавичката се намазва добре със зехтин.
Патладжанът се реже на колелца (моят беше много голям и първо го разрязах на 2 по дължината), посолява се и се оставя да пусне сок.
Тиквичките се режат на колелца, около 1/2см.
Лукът се нарязва на кръгове.
Каймата се омесва със соевия сос ( тук, в САЩ каймата е безсолна), много ситно нарязаната малка главичка лук, кимион, черен пипер и други подправки по желание.
Оформят се 12 кюфтенца и се сплескват на питки с големината на резените патладжан.

Редят се резенчета патладжан, кюфтенце, резенче лук, парче кашкавал и така в този ред докато свърши.
Според предпочитанията може патладжанът да се редува с резенче от тиквичка.Аз направих половин тава с патладжан и половин тава с тиквичка, за да може да се сервират поотделно.
След като всички зеленчуци се наредят се поръсват със зехтин и копър (може и чесън).
Покрива се с алуминиево фолио.
Пече се на 200 С 45 минути, открива се и се наръсва с кетчуп (вместо това може към редичката да се добавят кръгчета пресни домати).
Пече се още 15 минути, докато добие хубава коричка.


Новините в снимки

Следваща Предишна

Акценти


Вижте 20 финалисти в ”Духът на българския град”
Потребителите на Dir.bg изпратиха снимки на любимата си градска компания, място, сграда, улица, случка, панорама.

Заведения


Механа Избата

При нас ще усетите неповторимия етно стил, ще се докоснете до тра ...

E-motion Club

Най-големият Bar&Play клуб в България. Разделен на три просторни ...

Зодиак