Полезните съставки на авокадото са не само хранителни, но поддържат и доброто здраве и външен вид. Есенции от авокадо са използвани от стотици години в разкрасяващи продукти, а с неговите масла се правят безброй видове маски за коса, пише Puls.bg.
 
Понеже плода е пълен с високи концентрации на витамин А, той спомага за по-бързото отделяне на мъртви клетки от епидермиса. Полезните му съединения, като глутамин - известен още като кралят на аминокиселините, пречистват кожата и я предпазват от вредни влияния на околната среда.
 
Сокът от авокадо е истинска енергийна напитка. Освен прилив на сила, една чаша от него снабдява със стабилни количества витамини А и Е, които освежават кожата и и придават по-здрав, гъвкав вид.

Специално внимание обръщат кардиолози на наличието на калий и добро съдържание на мастни киселини, което превръща плода в идеална храна за понижаване на хроничното кръвно налягане.
 
Ескперти по кожни заболявания препоръчват употребата на масло от авокадо по две причини. На първо място, неговата способност да хидратира кожата и да доставя директно до нея полезната си комбинация от микроелементи се изразява с особена бързина и може да бъде правено всяко сутрин. Друга важна причина е, че това масло действа като естествена защита от слънцето и е отлично средство за третиране на слънчеви изгаряния.