От услугите на дизайнерката са се възползвали Нина Добрев, Джей Ло, Рита Ора, Даян Крюгер, Тейлър Суифт и др.

Вижте звездите в тоалети на Дона Каран >>

Дона Каран съосновава компанията през 1984 г. През 2001 г. за глобалното й разрастване допринасят инвестициите на конгломерата "Луи Вюитон Мое Енеси".

От "Дона Каран Интернешънъл" съобщават, че няма непосредствено да търсят заместник на Каран като дизайнер, както и че за известен период от време ще преустановят модните шоута и колекции.

Още подробности >>

Реакциите на оттеглянето й от поста не закъсняха. Колеги от бизнеса възхваляват постигнатото от Каран и заслугите й към модата, а от Съвета на модните дизайнери написаха в Туитър: "Дойде краят на една ера".

Дона Каран споделя, че е взела решението си, след като е "надникала дълбоко в душата си". "Достигнах до етап в живота си, на който е необходимо да вложа повече време и максимален потенциал във филантропските си ангажименти", казва модната дизайнерка.

Каран визира фондацията си "Ърбан Зен", чрез която подпомага глобалното здравеопазване и образование. Организацията продава луксозни стоки съвместно със занаятчии и предоставя средствата за различни проекти.