Първородните деца са по-умни?

Британски учени установиха, че първородните деца в семейството са по-умни от останалите си братя и сестри, след като провели с тях тестове за интелигентност.

Обратно в новината

Коментари - Първородните деца са по-умни? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудите се кви глупости да преписвате дирници. Нема такова нещо първо, второ и следващо и мерилки нема кое е по-умно а кое не. В големия реален свет децата се реализират по много различни начини. Най-добре реализиран е оня, който е щастлив с каквото има. Ако ще си говорим за предразсъдъци и разпространени вярвания, аз пък съм чувала, че изтърсаците са по-кадърни и свестни - защото научават много повече по принуда, за да оцелеят между големите баткофци и каки. Разглеждат и четат техните книги и учебници, и се подготвят по-успешно, защото имат за пример по-големите, които им помагат (ако има помагат де, но изтъсаците са хитри и се учат от всичко, което виждат). Аз го намирам за вярно. Аз съм изтърсак и си помогнах много само като наблюдавах какво се случва на по-големите от мен.

Не е вярно , че първородните деца са по-умни-то зависи от вродените заложби на децата и ако внимателно бъдат насочвани няма първо и второ и т.н. дете , а има упорито , мързеливо или нещо друго.