Традицията, с която германците тръгват в 1 клас

Това е нещото, без което нито един ученик в Германия не прекрачва за първи път училищния праг.

Обратно в новината

Коментари - Традицията, с която германците тръгват в 1 клас | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина повечето деца сами си правят фуниите и не са като тези на снимкта, но с тази фуния свършва тържествената част на първият учебен ден. В Германия този ден е като всички останали дни от учебната година, просто е първи. В Бълагария първият учебен ден е много по-тържествен и много по вълнуващ за първокласниците и не само за тях.

Традицията, с която германците тръгват в 1 клас...... Казват си -Алах Атбар ! и после молитва !

Щото не знаеш каква е класическата задължителна ученическа чанта на германчетата! Требва внимателно да се вдига за да не ти паднат бъбреците! Ако не си пускаш детето с такава чанта даскалката те вика да и даваш обяснения. Отделно че струва над 100 евро най-евтината!

Хубавите струват от 170 евро нагоре, но детето я носи четири години. А след това си купува друга за около 100 Евро като спортна раница и пак я носи няколко години. А в БГ, доколкото имам наблюдения, купуват всяка година, а и тук навлезнаха вече скъпите модели.

По-добре напишете как е в България в днешни дни първия учебен ден, дали е запазена традицията. Не ме интересува как е в германския свят, пълен със сирийци и афганистанци, нито как е в афиканския, нито в руския.

При нас трябва да ги пращаме с раници тежащи 5 пъти повече от тях!!!!!Това ни е "традицията"Да свикват от началото с тежести!

Има една либерална прослойка в България, която умрЕ да възприеме чуждите традиции. Само и само да разруши българските и да зарадва дойчевелето. Гаранция на 15-ти ще видим снимки на щастливи поевропейчени българчета с тази фуния ли е, какво е, не разбрах нищо. Но няма да са цветя за учителката. Как така цветя, ами нали и комунистите са носили цветя на учителките си. Това е българска традиция - срамна, долна, достойна за унищожение ! Никакви цветя. От няколко години тече и друга кампания. Да не се носят цветя, а да се дарявали парите на някого си - главно нещастни мароканчета, дето имали 5000 евра за каналджията, но нямали пари за тетрадки. Дойчевелски отврати !

както ги гледаме маскирани за Хелуин по метрото.

По-добре а се тури у тая фуния един АК-47 с 4 пълнителя. Ще му требва на детето за общения с чалми.

Така, така - още от първия учебен ден с цветовете на неориентираните, та белким до 12 клас да са приобщени! Пропадняци педа-ски! Срамота

В нашата провинция от миналата година слагаме във фуниите по един сириец или афганистанец.

Важното е да са живи и здрави децата и да ходят на училище. Всеки си намира начин да направи първият учебен ден на детето си интересен и запомнящ се. Щом има мир и любов, другото идва само.

Обществена тайна е, че повече от половината деца вече отиват с локум и халва.