Коментари - Образованите хора страдат по-рядко от депресия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лекар съм от 15 години. До сега не съм видял примитив да е болен от депресия. Виж, простотията е повсеместна, дори и при тези с дипломи от престижни университети.

би могло да е тъпите ги боли дедовия и немат грижата освен да се наплюскат.учените са забили нос в бачкане и квалификации преквалификации и т.н.

Донякъде съм съгласен със статията, че образованите страдат по-рядко от депресия, но не защото получават повече пари (това не е правило), а защото самочувствието им е изградено на базата на знанията, които имат.

Нещата са сложни. Едни се депресират от липса на материални неща, други от липса на духовни, а трети от друго. Но по принцип парите са водещ фактор, защото до голяма степен определят живота. Същото би могло да се каже и за образованието.

това са небивалици - точно умните и образовани хора задават повче въпроси, имат повече съмнения, което се дължи на увеличеният им диапазон на погледа. Точно всеки примат е винаги сигурен в себе си, никога не се съмнява и е постоянно щастлив...

Не бих казал образованите, а по-скоро истински интелигентните. Имам познат - образован е, ама в главата му са само пари, в кое по-луксозно заведение да иде, на коя по-скъпа дестинация, дрехи, коли, плочки за баня. Демек само материални неща. Е, как тоя да се депресира, като мирогледът му стига само до външното лустро. Депресират се хора с интелект и духовни потребности, защото са истински чувствителни към света.

ами да образоваността в днешно време е специализацията в някаква точка. но тва да се научиш да цъкаш нещо не те прави образован - точно широкият обхват и интердисциплинарното знание те прави такъв.

По-образованият има по-голяма вероятност да е по-умен, макар че не винаги е така. А по-умният по -рано разбира и приема мисълта за смъртта и че краят е неизбежен.

Не вярна статия!Точно образованите в България изпадат в депресия защото простотията и посредствеността шества гордо тука а и другаде вече

Абсолютно невярно! Не съм виждал неук идиот в депресия. Колкото по-тъп е някой, толкова повече се смята за всезнаещ и център на света, като не се съмнява в абсолютната си правота. Справка - путинофилите в този и всички други форуми.

Ти явно се депресираш от путинофили. :-)

Изглежда, че вероятността за депресия сред авторите на ДИРа е много голяма по техните сведения.

Не е много вярно...простите и примитивните плебсове, малцинства и т.н. са по-щастливи и задоволени заради по-ниския праг на изисквания. Те се плодят по-бързо и лесно от останалите, съща както хлебарките и уличните котки.

Това звучи като реклама.

ДИМА

Стига глупости. Fake news!

Когато си беден всичко ти е скъпо, а когато си прост всичко ти е тъпо!

Веднага я изтрийте тази статия, защото ЗАБЛУЖДАВАТЕ хората. Именно високо квалифицираните и интелигентни, умни хора страдат най-много от депресия, защото прекалено много неща разбират и осъзнават заобикалящата ги среда и как стоят нещата. Докато тъпите, тесногръдите и примитивните се задоволяват с най-малкото и не виждат по-далеч от носа си.... Може би понякога е хубаво човек да е от втория тип, за да не страда прекалено... Мдааа...

страдат най-много от депресия,защото виждат и анализират нещата ,но не могат да ги променят ,поради огромната маса на нискообразованите и безхаберните. Илюстрация за промиване на общественото съзнание са телевизиите със реалитата,сапунките и "светските" личности които ни тикат в лицето. "ВИП-повете" са образи за подражение на младите необразонани личности.

Разбира се че е така, но нали бъгларина е пенкилер( и менията по долу го подкрепят на 100%), моментално ще обори каквото и да е било. Кои са тия Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, а къде сме ний, а? Точно за това сме бедни, образованието в България вече не е ценност, и поради тази причина българина тотално изпростя, и оглупя: до степен не виждайки нищо друго около себе си освен собствената си нищета, като парадоксалното в случая е че той дори не разбира от какво е породена тя: а именно ниското му образователно ниво( най вече)

Прочети новината отдясно за колекцията с вагини, вдъхновена от Дидро и се пооспокой малко! Тук, където не си наясно не се меси! И не се протеснявай, ти никога няма да разбереш какво е това депресия......слава богу!

Такива простотии ли вече се пишат в този сайт? Накратко статията казва, че ако не получаваш пари ще придобиеш депресия... :)))

?!?! Моля, вземете я изтрийте тази статия, защото и написалите я и Вие, които сте я копирали сте срам за психиатрията и науката!

категорично! На шопара в кочината му е все едно какво става навън и около него!Стига да има какво да яде!

Чиста пропаганда, звучи ми от рода на "Съветските болни - най-здравите болни". Даже преди така социолозите манипулираха ,че интелигентните хора гласували и стадото се юрваше да гласува.

"Колкото по-образован е човек, толкова по-малка за него е вероятността от депресия..." ТОТАЛНИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! Именно точно обратното се получава и практиката го доказва. Интелигентните и образованите хора страдат в пъти повече от необразованите и с ниска обща култура хора. Причина за това е аналитичното мислене и вкарването "във филми" на тези хора. Единственото, което е положително при интелигентните хора, е че по-бързо успяват да се преборят с депресията, където също помага аналитичното мислене и осъзнаване на проблема!!!

.....В подкрепа на моите думи ще дам пример: Да сте видял депутат или боко да страдат от депресия?? Обикновено това са хора с нагласа за измамни, нагли и долни дейности! Страдат умните, интелигентните, чувствителните, образованите и добрите хора!!!

Те най-простите въобще не знаят какво е това депресия, хайде моля ви се!

Глупава статия. Първо пишете за депресия, а после за тревожност, като не си давате сметка, че това са две противоположни състояния.

ВЕРОЯТНО НЕ ЗНАЕШ,ЧЕ НЯКОИ ДЕПРЕСИИ ПРОТИЧАТ ИМЕННО С ПОВИШЕНА ТРЕВОЖНОСТ! И ТОВА Е НАЙ-ИЗРАЗЕНИЯТ СИМПТОМ! КАКТО И ДА Е! СТАТИЯТА Е ЛЪЖА,РАЗБИРА СЕ!!!

Глупости. Колкото по необразован и тъп е един човек, толкова по малко се замисля дълбоко над нещата водещи до депресивни състояния. И обратното.

Хайде малко да ги опроворегаем с един цитата от Севещената Книга: Еклисиаст 1:18, Защото в многото мъдрост има много тъга; и който трупа знание, трупа и печал.

Затова ли Винету е непрекъснато с високо кръвно

Да, но затова пък Плевнелиев винаги винаги е нахузи малоумна, възторжена усмивка, признак на висока обрзованост.

според друго изследване най често от депресии страдат менеджерите. след това са разните професии свързани с офиси. за сметка на това няма депересирани миньори, фермери и тн - последните нямат време за глупости - работата тях чака.

Най-засегнатите от депресия са високо образованите,защото мислят и виждат какво се случва с живота им. Така е и в западно европейските държави,така е и у нас. По-ниско образованите повече пият,гледат кухи реалита и футбол.

У нас имаше една приказка, че магаре да въжеш пред унсс ще стане висшист. В този ред на мисли може и да са прави.

не за калинки с купени дипломи.

интересно, какво означава депресия за един тракторист *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На един простак не му пука от нищо, вечер - салатка и ракийка, докато не падне от стола си, секс с който падне, баня веднъж седмично и никакви духовни и душевни проблеми. При простака всичко е елементарно и примитивно, никаква депресия няма да го закачи.

банята 2 пъти в годината - кога го навали. ти депресиран зеленокож да си видял?

Това изобщо не е вярно. Напротив. Образованите са по-раними, защото размишляват повече върху възможните отрицателни последствията от едно или друго събитие

Е това не трябваше да го пишете. Ся Вендета пак ще изпадне в депресия. Този път задълго.