Когато архитектите останат неразбрани (галерия)

Всички сме се натъквали на меко казано странни архитектурни решения, които могат да създадат сериозни неудобства.

Обратно в новината

Коментари - Когато архитектите останат неразбрани (галерия) | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да бъдат разбрани, би трябвало проектите им да са съобразени с нуждите, удобството и вкусовете на хората, а не да дават израз на прекалено оригиналните си идеи или да копират сляпо чуждоземските решения..

Повечето показани недомислия нямат нищо общо с работата на архитекта. Да не говорим, че у нас инвеститорът не признава нито проект, нито авторски права и се впуска във всякакви самодейности.

И това, според Вас, е работа на архитекта???

Би трябвало заглавието на статията да е: Когато мисловната дейност я няма или е забранена.

:D :D ха ха ха

Хи, искрено се посмях! Едно време по новините показваха една панелка без стълбище и едно самотно стълбище в едно поле в друг град....

разпределението на апартамент ново строителство! Със сигурност са от архитект.

Не видях нито една от простотиите да е от архитектите. При всичките си личи, че са изкривявани, измисляни от хора които си нямат никаква представа от законите на архитектурата и им липсва елементарен естетически усет. Най-вероятно са изцепки на собствениците или на "майстори"- торба акъллии, които си мислят, че "то може и така", "че какво му е" и т.н.

че кво му е бе, супер си е! важното е да не е как беше...

и се опитайте да прочетете, какво се пише по огромните платна, които са качени тъй високо по стените, че трябва да си поне 2-3 метра висок, за да прочетеш това, което е написано. В цял свят превоз в метро се таксува отдясната страна с дясната ръка, защото десничарите са повече, НО само в София се таксува отляво...

И това, според Вас, е работа на архитекта???

Чужденец в Бг. - Много интересно са Ви боядисани блоковете. - Ами , архитектите пият кафе върху чертежите.

Още един виц и от мен: Архитект отива да провери обекта. Вижда една дълбока дупка и нещо свети ярко в дъното. Пита техническия- "К'во е това, бе?". Оня отговаря - "Ми така е по проект." Разгъват чертежа и техническия казва - "Ето това е - шахта и фенер на дъното". Архитектът се хваща за главата, завъртва чертежа на 180 и изкрещява - "Това е ФАР, бе малоумници такива" :):):)

това със стъкления покрив във формата на хуй не е криво разбрано а просто си е така ... дали нарочно или без да искат, не се знае :)