Хората обичат повече кучетата си, отколкото себеподобните

Вече е научен факт - стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, отколкото себеподобните, установиха експерименти с доброволци.

Обратно в новината

Коментари - Хората обичат повече кучетата си, отколкото себеподобните | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно вярно! Кучето е предан и безхитростен приятел, който никога не би те предал. Човекът ти се усмихва, а не знаеш какъв капан ти крои и в кой момент може да ти забие нож в гърба. Не е случаен изразът: "Колкото повече опознавам човеците, толкова повече обиквам животните".

Ами правилно. Колкото повече опознавам хората толкова повече заобичвам животните. А както те обича кучето и радостта с която те посреща, обожанието в погледа му когато те види след няколко дневно отсъствие-нито жена, нито деца, нито приятели те очакват с такава радост и обич.

Изследването е тъпо, а заключенията още по-тъпи. Първо кой ще нападне дете с бухалка - че то два шамара да му удариш и е готово. Разбира се, че в такова изследване няма да проявя съчувствие. Към възрастния ще проявя съчувствие, но за него ще дойде бърза помощ, така че ще се оправи - него няма да го оставят. Но за кучетата е друго - за тях никой няма да дойде и често лежат блъснати, докато умрат. Нормално е да проявя съчувствие. От друга страна, в реалността, а не изследването, съм по-склонен да даря за човешка кауза, а не за кучешка, макар личният ми опит да показва, че хората, ангажирани с кучешките каузи, често са по-честни и по-прозрачни за използването на тези средства, докато тези, заети с човешки каузи, по-често злоупотребяват с даренията... В края на краищата и за хората, и за животните си има хора - не може човек да е отдаден на една кауза, трябва да си избере точно на коя.

Защо не бяха добавили в изследванията си и котка, за да видят кой е начело в класацията?

Кучето е съшество, изтъкана от всеотдайност и безусловна любов. Хората никога не демострират такава любов, дали не могат да изпитва такава не съм сигурен, но категорично не демонстрират или я потискат. А всички имаме нужда от любов, особено онези от нас, които вече са си забранили да обичат след безброй предателства.

Не, че сме си забранили, просто не ни влече. Хората са много по-глупави от животните, защото се раждат ненаучени и през половината си живот грешат, а през другата половина изпадат в зависимости и деградират. Животното от малко е завършено създание с усет и смисъл. Това се отнася дори за хлебарките, ние сме единствените природно ощетени. Силните инстинкти са свръхразум, не прост автопилот.

Така е, подкрепям всяка думичка от казаното! Жалко е, но май повечето от нас са преживели предателствата и вече са си забранили да обичат себеподобни. А човек е така устроен, че има нужда от любов - кучето и котката в дома му я даряват и той - на тях, искрено и безкористно.