Коментари - Учени: Физическите упражнения в града са безполезни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно вярно. Затова и никога няма да отида да живея в София. Най-замърсения град в България, котловината с най-замърсен въздух. И няма излизане от тоя смог защото града е в котловина. Дори и там да има работа и пари - в никакъв случай. Здравето ми е по-важно от парите. По-добре безработен но на чист въздух в провинцията (близо до гората), отколкото с работа и пари в мръсния въздух.

Е, да, да.. нямат никакъв смисъл. Смисъл има само да се плюскат макдоналдси и никакво движение. Само с автомобил.

да вкарат електрически коли навсякъде и замърсяването ще изчезне драстично в големите градове !

на оксфорд стриит отиваш не да спортуваш, а на шопинг, хаха, пак се тича, но с цел пазаруване.. на кои му пука какъв бил въздуха там, особено по коледа!

Тук идва проблема с придвижването с колело в града. Дишаш прах и други замърсители около три пъти повече за единица време. Добавя се и риска от пътен инцидент .

cwetence

За тази цел си има велоалеи. И маски :)

Та я ме светни каква маска ще спре азотните окиси и въглеродните? Маската спира единственот прахоляка. От там нататък и само изолиращ противогаз те оправя ако знаеш акво е това, ама той тежи ужасно.

Лондон е доста замърсен град, но въпреки това има хора които се опитват да правят физически упражнения навън. Просто додетските площадки в близките паркове е хубаво да бъдат поставени поне по една успоредка и висилка за набирания. На някои места има дори машини за упражнения, но не са достатъчно. Просто има доста фитнес зали, някои от които на прилични цени за това което предлагат.

Иска ми се учените да се произнесат и за ползата от храненето в градски условия: за или против :-) Защото съм си втълпил, че има полза, но ако се окаже, че няма ...

в града, но и на места с по-малко от 150-250 метра надморска височина в близост до градовете - също. Крайградските вилни зони нямат никакъв смисъл, освен да гледаш зеленчуци.

Да бе, пишете такива тъпотии ! Та да взема вече да ям по два биг-мак-а ! Ставнете състоянието на ежедневно интензивно спортуващ и дебелак, който се мести от телевизора до колата и обратно.

Хранене близко до фотосинтезата и минимални движения, състояние на минимален разход на енергия, минимално дишане, хиберниация си е нужна в градски условия, че при това зъмарсяване и на въздуха и на храната, не е си е работа нито да ядеш, нито да дишаш!

да не им излезе дъхът :Д

и в библията и корана така пише - ако не е за продължаване на рода , ефект няма ..