Вярата в Дядо Коледа е важна за психиката

Канадска психоложка твърди, че вярата в Дядо Коледа е много важна за психичното здраве на децата.

Обратно в новината

Коментари - Вярата в Дядо Коледа е важна за психиката | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много слушках и затова искам да ми донесеш ново "Ферари" /поне едно народно "Ауди" с четири духалки/, най-малко вицепрезидентски пост и скромно имение на Тасос, Кипър, Капри или Сардиния. Какво ти струва, не е нещо особено, много те моля и вярвам в теб! Ако трябва, ще те спонсорирам при усвояването на средствата по дестинации и локации, ще купим зоб и за еленчетата ти, а на Снежанка - романтична вечеря с колие от "Картие" и едноседмична почивка в някой спа-център. Хайде, не се офлянквай.

Аз никога не съм вярвал в този мошеник "Дядо Коледа", също така и Коледа не празнувам. Израснах с Дядо Мраз и макар че отдавна не вярвам в него, продължавам да свързвам празнииците с подаръци с него. Сега имам две малки деца (на 3 и 5 години), те също познават само Дядо Мраз и го очакват на Нова Година!

И с взрастните е така. Защото слагаме знак за равенство между Дядо Коледа и Бог. Хората имат нужда да вярват в Бог, дори това да няма връзка с религия. Колко по-лесно е да изпитваш доверие, когато бог има човешки облик.

бог не е това, което човек сам си създава, за да се залъгва.

Бог е всичко, включително ти, папагала и котката ти. На каквото се радваш и обичаш, това е най-близкото определение за Бог.

точно това е!

дкми

Да бе.... Да вярваш в нещо, измислено като реклама на кока-кола???? И кое му е важното?

по празниците бездомните да се обединим, изгонените, безработните, старите, бедните, болните... да не мислим само за себе си, а да погледнем други в нашето състояние :-) смирението и тарпението спасяват и ни предпазват от грешки :-) и да простим

Да се съглася с представител на тази професия. За детето приказният свят е насъщен като храната. Иначе ще възпитаме социопати.

Няма как коледа да е християнски празник по ред причини. Една такава е че се консумира свинско, което е забранено от Бог и повечето българи дори не знаят това, защото не четат словото на Бог, за което са се постарали враговете на Божията свята и спасителна истина, които искат да заемат мястото на Бог в живота на хората за да слугиват на мимолетните стасти на тлената плът и ги възпитават чрез Вавилоснкият социален инженеринг измислен за да клултивира грешници в плътски страсти, матетиализъм и преходни земни "ценности".

Тази да отиде да се прегледа, макер че със сигурност ще е закъсняла

ще ме прощавате, но аз не вярвям в коко кола продуктите като фанта, спрайт...и дядко ви коледа. не ги употребявам и нямам желание. когато бях малък винаги връзвах "коледа" с това, че дядо коли прасе. това бе така до към 80-те години. след това разбрах, че някаква голяма фирма за безалкохолни напитки е измислила някой си дядо коледа, но никога не съм се вълнувал от тези тъпотии. моите децаднес очакват подаръци от дядо Мраз и с нетърпение очакват нова година.

Пълни глупости. Дядо Коледа е популярен от средата на миналия век благодарение на рекламна кампания на Кока Кола. Вероятно всички родени преди този "исторически" момент са увредени психически. По-рано децата поне можеха да измислят свои собствени фантазии, а сега даже им се втълпява кои фантазии са правилните - да не би някое да кривне от стадото и да започне да мисли самостоятелно.

Точно така.

Сега са други времената. Децата искат да получават независимо от повода. Още непроходили и непроговорили се оправят добре с таблета, а малко по късно започва макияжа при момиченцата - гримове, лакове, модни дрехи и т.н. Дядо Коледа е подробност от пейзажа и набързо бива употребен.

вярата в Христос и Путин - също

Абе знаехме си и като деца,че всичко е изкуствено ама се радвахме на подаръците. Даже веднъж си намерих подаръка предварително и ми стана кофти,че съм "развалил "магията.