Защо някои хора не могат да отслабнат

Германски учени от университета в Бон изясниха защо някои хора не могат да отслабнат - причината не е в тях, а в организма им.

Обратно в новината

Коментари - Защо някои хора не могат да отслабнат | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На първо място е гена и структурата! Малцина са щастливците с хубави гени. Има хора, които колкото и да отслабват, спортуват, ако имат грозна структура - не могат да я променят. Както се казва не ти ли е дадено отгоре.....Но с повече усилия могат да се постигнат задоволителни резултати. Просто завиждам на хора, които ядат, каквото си искат и не качват грам. Имам такива приятели. Метаболизъм не знам дали е, защото вече отдавна са минали 30-те. Просто си е структура и ген.

Точно така-да си слаб не означава да си хубав! Добрата структура носи и малко повече кг. Добра структура за мен означава дълги, слаби крайници, не много широк ханш и Хубави, разгънати рамене.И в никакъв случай къс врат.

Така е, важна е структурата и пропорциите. Слаб или пълен, ако си с грозна структура - няма оправия. Нито диетите, нито спортът могат да ти изваят тялото, ако структурата ти е грозна. Човек не може да избяга от гена.

За жени на каква възраст говорим? За такива на 20 ,за такива на 40 или за по-големи? За мен ДЪЛГОТРАЙНО красиво е тялото оформяно САМО с упражнения ,не с глад и не с химия. Някои са слаби ,защото гладуват но това ги прави апатични и някак вяли .Все едно не са живи, а са някакви роботчета. Други вземат едни ''модерни'' съставки понякога съчетано и със спорт ,но и това си има цена. За да е здрава ,жизнена и красива една жена трябва да се храни хубаво ,но и да спортува много ( по 5-6 дни в седмицата) ,което е трудно ако е работеща и съпруга и майка особено с малки деца или ученици. Обаче деня има само 24 ч за съжаление и те никога не са достатъчни .Важното е всеки да избере своя добре обмислен компромис и да бъде щастлив.

До 52 г бях стройна и стегната без грам диета и спорт! Сега съм със 7-8 кг по-вече! Смятам, че на годините ми отива! Всичко е ген !!!!

Имаме само няколко години разлика ,така че разбирам за какво говорите ,но вие явно не ме разбрахте. Когато едно тяло спортува редовно ,то не просто изглежда добре ,но е и силно и гъвкаво . Мускулите ,които редовно са натоварвани не изпитват умора по начина по който я изпитват ненатоварваните. А ние жените имаме две много показателни места (корема и бицепса ) на които много си личи ако сме от гладуващите ,а не от спортуващите. Колкото и прекрасен да е силуета ,без спорт там увисва. Особено грозно след 40 . При по-младите гладуващи увисва много по-рано и на много повече места. Та нека не се залъгваме спорт ,а не глад е истината.

JsT

"причината не е в тях, а в организма им" Застрелях шерифа! Вината не беше в мен, вината беше в ръката ми.

Цял живот гладен и дебел ...

отслабването трябва да стане постепенно за да се избегне стресирането на организма

... пардон, насирането...

Защо и за кой да отслабвам? През живота си не съм виждала на живо красив мъж! Само по филмите(не български) тва българите са толкова грозни мъже, че направо да не повярваш! Ниски, или дебели или слаби,но криви! В лицето като кошче за боклук! За кой да отслабне дебела жена? Не че съм много дебела де...

За българските жени. Най-красивите на света

За никого! Просто за собствено здраве.Когато си свръх заоблен се отключват много болести високо кръвно,диабет,тежест върху ставите а от там и по-бързото им износване.Последна точка от списъка е красотата.

За мъжете съм съгласен, но да ти кажа истински красивите жени в БГ също са рядкост. Жените с хубави тела са не повече от 20%, а тези с хубаво лице и тяло са около 10%. Истинските красавици са не повече от 5%. Започни да броиш ходейки по улицата и ще се убедиш сама. Истински красивите жени се познават във времето, просто не се променят. При останалите още след 25 положените е страшно....

Много точен коментар, но като жена не мисля че и българките сме нещо особено. За мъжете съм съгласна, повечето са доста ниски в сравнение с други европейски държави, където масово са по 180...но това са си гени.

Интересни учени? И много , ама много "умни", със съответните им "умни" умозаключения. А нещата са адски прости по повод свалянето на килограми. ГЛАД, ИНАТ И РАЗВРАТ. Е ако няма как второто и трето, то и първото върши работа, но е по-скучно.

Не могат да отслабнат щот са свине

Да ви имам и учените. Ей така се крадат пари за наука. Не знам защо хората си мислят че само в БАН пропадат пари

Кило горе, кило доле ооо, брига ме...

В Бухенвалд и Освиенцим,са им прилагали успешно на всички една и съща диета.Като гледам филми от онова време,един дебел не се вижда на тях.

Диета и глад са две различни неща

Същото ми каза и един доктор, когато потърсих уж квалифицирана помощ за борба с килограмите. Още ме е яд, че късно се сетих да му кажа:"Благодаря, доктор Менгеле!"

Защо някой хора не могат да отслабнат - защото приемат повече храна отколкото организмът им има нужда?!?!?!? И няма изследване, което да не стигне до подобно заключение. Тези, които казват "пия вода и дебелея" са дълбоко и удобно заблудени. Я пий само вода 3 дни в седмицата в продължение на цяла година да видим тогава резултата!!! И да, ще оцелеете, ще сте по-здрави, а най - важното ще сте по - щастливи. Това, което на един пълен човек му се струва нормално количество храна очевидно е прекомерно за организма му - ама пуста лакомия.

КАТО ЧОВЕК,КОЙТО ОТСЛАБНАЛ С 30КГ СКОРО ТИ КАЗВАМ-АБСОЛЮТНО ПРАВ СИ!!!!

Шилo

Това го знам от 30 години. Интересно защо "учените от Бон" едва сега са го установили. Или това е поредната изсмукана от пръстите статия?

Пълнотата не е признак на благоденствие - тъкмо обратното, само стрес, боклуци, заплахи, проблеми, унижения, мачкане и какво ли не! Хората се затвориха и обезвериха, тотална алиенация. Реагират само на посегателство на много лична собственост. Дори не знаят кой живее до тях и гледат да го избягват, да не се срещнат, разминат и не дай си боже, да се поздравят.

Айде и лекарите станаха супер-дупер либерални, че да не засегнат случайно чуствата на дебелаците. Истината е проста, ако консумираш повече от колкото изгарящ чрез движение или тренировки, ще ДЕБЕЛЕЕШ!!!

Въобще не е вярно това! При някои организмът реагира така, че при запазена физическа активност и силно ограничена храна - като вид и количество, обмяната толкова се забавя, че на практика няма никаква промяна. Никой не иска да е дебел, но за някои е изключително трудно. Факт.

ВАРИАНТЪТ Е ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ

Мой човек, ти откри нов закон за материята и енергията и аха-аха да създадеш перпетуум мобиле Как при един и същ разход на енергия и намален приход на храна ти се забавя обмяната и не отслабваш - да не би oа си зелено растение и да наваксваш с фотосинтеза?

А защо жените трябва да са слаби? Какво има да обичаш в една слаба жена? Малките й виснали гърди или мекият й кльощав задник или пък стърчащите кокали на таза? Жената трябва да е закръглена, не дебела, но закръглена. Ако жената няма подкожни тлъстинки по себе си, спира овулацията й и рухва целият организъм. Запомнил съм жените, които съм срещнал с меката топлина на телата им, със закръглените бедра и бюстове, по които съм се захласвал с часове.

А как реши, че слабите жени са с малки, но виснали гърди и меки задници?! Май гроздето е кисело. Правилното хранене и достатъчно движение водят не само до добро здраве и естетически резултати, но и показват респекта на човек към себе си и към тялото си. А с това поражда уважението и на другите. А увереност и себеуважение са най-привлекателните харектеристики, които може да притежава един човек.

Абе ти как разбра че слабите жени са с увиснали цици и т.н.? Да ти имам свинския вкус да се хвърлиш и давиш в сланини. При желание от твоя страна мога да ти дам адреса на няколко свинеферми където да се чувстваш прекрасно.

Има един лаф - мъжът не е куче, на кокали не скача. От мен да го знаете.

Хубавото е , че всеки мъж харесва различно! Един харесва слаби, друг закръгленички. Няма нужда някой да праща последните в свинеферма. Лошото е , че почти всички жени са обсебени от идеята да отслабнат.. Те си мислят , че ако отслабнат , автоматично ще станат по -красиви , по желани , по- обичани, абе много по -щастливи. Невероятна заблуда. Като отслабнат разбират , че нищо не се е променило, освен номерът на дънките..... и от мъка пак напълняват. Жени , бъдете щастливи такива б, каквито сте! Щастието не сависи от няколко кг!

Toni

"...бюстове, по които съм се захласвал с часове"...човече болен си.

Никой не е казал, че трябва да са слаби. Просто не е здравословно да са тлъсти. И не само жените, а и мъжете, а също и онези от третия джендър (нали трябва да има равенство:)).. Гледам в момента по телевизора министъра на спорта - по-голяма антиреклама за спорта у нас от този - здрве му кажи!

Не могат защото нямат мотивация.

Защото не спират да се тъпчат и намират най-страхотни оправдания за това

Дебел концлагерист няма. Дебелеят, щото ядат много. Дори не се усещат, особено жените, и все някой друг им е крив. Просто един ден седнете и измерете 1500-2000 калории да видите колко е малко като количество, особено ако се ядат сладки неща или полуфабрикати/салами. Та това са 2-3 шоколада!!!

проблемът е че в българия хората ядат много хляб, сладки работи - така наречените преработени храни или лесни/лоши въглехидрати, които се абсорбират лесно от организма и водят до пристрастяване като към наркотиците - като се наядеш с тях не спираш а продължаваш да се тъпчеш, защото бързо се абсорбират и организма пак е гладен. в резултат на това хората продъжават да се тъпчат. друг проблем е че хората не са наясно че са дебели и това е вредно. теглото трябва да не е повече от ръста в сантиметри минус 100. това е горната граница - долната е около 10-15 кила по малко. и лекартие са за бои - вчера бях на лекар аз съм десет кила над горната граница, и лекарката ми каза че то било строго индивидуално....а иначе затлъстяването е основната причина за диабет тип 2 и високо кръвно и доста други болести.

Ми ще ядат малко, какъв е проблемът? Че не могат да се контролират ли и на ядене опраскват половин хляб? Ми ще седнат, ще смятат калориите, ще ядат малко да отслабнат. Не е до това какво ядеш, а колко ядеш, защото калорията си е калория - ядеш много дебелееш, ядеш малко - слабееш! И аз едно време бях 200 кила, сега съм 80. Ама аз съм си бил виновен, не че тялото ми се било нагаждало и затова съм трупал - ся като не ям много що не трупам???

Абе то много лесно така да разсъждаваш. Всъщност, това е най-лесния начин да разсъждаваш, или по-точно изобщо да не мислиш. Като оня виц, знаеш ли го, дето един селянин тъкмо научил магарето си да не яде нищо, и то взело че умряло!? Концентрационните лагери са създадени с цел унищожение или убиване на хора бавно, чрез глад и тежка физическа работа! А знаеш ли, че един диабетик който има склонност към понижаване на кръвната захар може да умре от хипогликемия? Хипергликемията е вредна и може да бъде опасна за живота когато не се контролира в продължение на години защото уврежда всички вътрешни органи. Хипогликемията може да те убие моментално! От глад и физическа преумора можеш да умреш за секунди! Това ли препоръчваш да правим? Рецептата е на този принцип - здравословното отслабване се прави чрез намален прием на храна и физическо движение, но умерено! Змийската отрова също се използва за лекарства, но тя може и да убива! Така че - всичко е в контролирано и умерено лечение или начин на живот. По-добре е да си с малко повече килца над нормата, стига да се чувстваш добре, отколкото да си изпосталял анорексик. И последно: всичко това се нарича метаболизъм. Проблемът не е само в яденето. За да свалиш теглото нали това ядене трябва да излезе от някъде (да не уточнявам откъде)? Ами ако се запечеш? Колкото и малко да ядеш, хем ще бъдеш гладен, хем дебел! Не става. Затова си има учени, лекари, диетолози, ендокринолози и т.н. Кой за какво е учил! Но ние българите сме всичколози!

де го чукаш, де се пука! Разсъжденията ти хич не са на място. Не говорим за хора със сериозно здравословни проблеми, а за най-обикновените дебелаци, на които свалянето на кила ще им се отрази добре, само че все някой друг им е виновен да опраскват по 2 порции на ядене, вместо да хапнат някакви разумни 1000 калории.

Ще прощаваш, ама няма да се съглася - никой не ти говори за недохранване, никой не ти говори за запекът като начин на живот. Говорят ти за умереност и добър подбор в храненето. Не за лишения и болести. Хипогликемията може да убие точно толкова бързо, колкото и запушената артерия - ако едното е от недояждане, другото със сигурност е от преяждане. Същото важи и за мнението ти - крайностите никому не помагат. Със здраве!

Изяла съм повече ябълки от всеки друг. Не вечерям без салата. Ям съвсем малко хляб. Хапвам сладко, но не прекалявам. Основно приготвено от мен. Вървя по един час всеки ден, и то в бързо темпо. Но пак имам наднормено тегло. Презлятото правя по два месеца на плодове и зеленчуци и отслабвам най - много 3-4 кг. Всичко, за съжаление, е въпрос на метаболизъм!!!

Диета и глад са две различни неща

ПОРЪЧАЙ СИ РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ ЗА ТВОЯТ ОРГАНИЗЪМ-ТОП ФОРМА ВЛЕЗ И ПРОЧЕТИ-РАБОТИ

Грам не ти вярвам, щото аз също съм склонен към затлъстяване, но свалих над 40 килограма само като спрях да ям сладко и тренирах, докато ми излязат свитки пред очите. Тъй че спирай захарта и тренирай до припадък, пък ще те питам по колко кила ще свалиш. Ама не ти стиска, щото си лаком мързел. От един бивш дебелак!

Много е важно да пиете достатъчно вода и то правилно.

Сега всеки ще възкликне: "Знаех си, че съм от тях!"

Това може и да е било откритие, но е поне отминалия век. Всеки диетолог го знае. А редакторката не преви разлика между въглеводород и въглехидрат. Или неграмотността е новото модерно?!

Може би авторката има предвид, че някои са на течно гориво - алкохола е въглехидрат. Шегувам се, списувачите са тотално неграмотни некадърници

Чудех се дали някой е забелязал това , евала за коментара!!! И да, адски стана модерно да си неграмотен. А пък като обърнеш внимание се сърдят, вместо да се засрамят...но за т.нар. "редактори" е недопустимо