Пълномасленото мляко е полезно за сърцето

Учени от университета на Копенхаген установиха, че пълномасленото мляко увеличава нивото на "добрия" холестерол в кръвта.

Обратно в новината

Коментари - Пълномасленото мляко е полезно за сърцето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за холестерола - не е вярно, че е причина за атеросклерозата, тя е резултат от възпалителни промени по интимата на съдовете/най-вътрешната обвивка/ - ранички, в които се отлагат кръвни елементи, а по-късно и калций и чак тогава и холестерол. Цялата далавера е за да набутват едни отрови, наречени статини от биг фарма . От тях са спечелили и продължават да печелят милиарди. Статините унищожават мастните двуслойни обвивки на човешките клетки - мозъчни, чернодробни, мускулни и пр. и човек си докарва болести - деменция, хепатопатия, рабдомиолиза и какво ли не. От цялата дандания произлезе другата заблуда -да не ядем мазнини щото вдигали холестерола и от там плашат хората с инсулти, инфаркти, вместо да ги проверяват за възпалителни процеси и те да бъдат лекувани.

Маслото, кравето масло е много полезно. Над 50 г. съм. Ям всеки ден по 50-60 грама краве масло, сега през зимата.Още толкова зехтин. Правих си експеримент наскоро на една закуска, 150 грама немско краве мляко с препечени филийки+ две яйца и сирене. Уникално добре се чувствам. Не ям масло със сладко, ако не ми се налага веднага да се движа, или не отивам да спортувам. Имайте предвид, че да горите мазнини ви трябва ВИСОК ПУЛС,ДА СТЕ ДОБРЕ ЗАГРЕЛИ И МНОГО КИСЛОРОД/ДИШАНЕ. И много важно -ДА НЕ СТЕ ''КИСЕЛИ'', ТОЕСТ АЛКАЛИЗИРАНЕ НА ОРГАНИЗМА! Честно казано от прясното имам лека тежест/дискофорт в корема за около час. Киселото мляко -ОК.

Като ядеш толкова масло, ще не си пуснеш изследване за холестерол-общ, лош, добър и триглицериди?

Маслото наистина е много полезно, но не бива да се приема чак в такива количества. Човек може да си докара проблеми с жлъчката.

Напълно логично звучи ... възрастните индивиди еволюционно, да не могат да усвоявоват и преработват млякото ... ама как се справят с ГМО царевичната фруктоза ... никой - не казва. Баба и дядо живяха в здраве и сили до 90, хапвайки основно млечни продукти от техните 3 крави, хляб и зеленццуци от градината, и рядко домашно месце.

Ама тука маса коментари, само не разбрах за кисело или прясно мляко става въпрос. Доколкото знам киселото е много полезно за всички възрасти, но прясното не е препоръчително за възрастни хора. Нещо там свързано с лактозата май.

С една дума , купувайте само датско сирене и масло.............Това краварки, в леви , в десни ъгли, това овче , краве - за нищо не стават...

Ясно, в Дания има свръх производство на мляко......

Пълномасленото мляко е полезно за сърцето на телето. НЕ за човешто сърце. Човек няма ензими с които да разгражда казеина, присъстващ в животинското мляко. Който не изка костите му да обеднят на калций, да увеличава риска да развие диабет и остеопороза, е хубаво да се раздели завинаги с прясното мляко.

И откъде да го купим това мляко ?

От овчарите и краварите на село . Иначе в магазина си купувате сухо мляко почерпено с мас или палмово масло или и с двете......

Поредна платена фалшива новинка от млечната мафия.

Каквото и да говорят прясното мляко е изключително вредно. В него има ензими които не се разграждат и създават киселинност в червата. А повишената киселинност е най-добрата основа за ракови заболявания. За да се разградят тези ензими човешкия организъм използва калций от костите. Затова в страни с повишена консумация на прясно мляко е най-висок процента на ракови и остеопорозни заболявания.

А как ще коментирате дълголетниците по селата, които цял живот са яли домашни мляко, сирене и кашкавал ? Дали броят на болните от тях е по-голям от този при хората, които изобщо не ядат млечни продукти ?

Истината е, че в Япония мляко не пият, а са на първо място по столетници.

Абсолютни лъжи. Прясното мляко е изключително полезно за човешкия организъм. Не създава киселинност и всичко се разгражда. Кравето прясно мляко за 2 часа в стомаха, козето по бързо. Крави, кози, овце, за това са създадени за да изхранват човека. Затова природата го е измислила да дават ВСЕКИ ДЕН мляко в огромни количества, нищо че нямат малки които да сучат всеки ден в годината. Домашното прясно краве мляко е много полезно. Това от магазина не.

Прав си. Само хората пият мляко на тази планета, затова Бог е създал всички бозайници, за да може човек да си прави лате.

Организмът на възрастните хора не е в състояние да преработва прясното мляко, породи липсата на ензим, който с течение на възрастта намалява или липсва напълно у хората. Докато киселото мляко напротив, то е полезно за човешкия организъм. Абе четете повече и не пишете глупости, с които заблуждавате хората!

То ако не беше полезно - кравата направо щеше да дава нискомаслено мляко...

Мляко 3.7 с какао и мед - вълшебно. Всяка сутрин. Висока съм 176, тежа 58 кг, на 48 години съм и се чувствам страхотно. Който си е измислил, че е вредно, не е в ред. Може би е вредно за Щатите, където наистина е пълно с хормони и няма контрол. Но в България киселото и прясното мляко са много полезни. Скоро гледах и едно предаване "Неизлечимо болни", в което с таблетки на базата на естествени вещества, които се съдържат в зеленчуците, киселото мляко и пчелното млечице, успяват да излекуват и контролират рака. Н

Защо реши, че се чувстваш прекрасно точно заради някакво си мляко?

Природата винаги е била в баланс. Затова всичко, което е натурален продукт и се консумира в умерени количества няма как да навреди на човешкото здраве. Същото обаче не може да се каже за сътворените от човека "блага". Изкуствени мазнини, подсладители, заместители на млека, сирена и т.н.

Неодавна и яйцата ни позволиха британските учени - даже до 7 на ден за човек 70 кг. Учениии, журналисти ... Как да разбираме това 3 - 5 % на 100 грама. Означава ли, че на литър вече процентът е друг! Една елементарна инфирмация не могат да поднесът, а претендират да ни обясняват как да се храним. Вятърничави, както целият лековат западен манталитет.

3,7 до 5 процента на 100 мл. а на 200 мл. други ли са процентите? ;-)

Все пак, учени са го писали :)

Явно недоучени са го превеждали.

Не ям мляко, излязох от бебешката възраст. Хеле пък от крави. Полезно е за телетата- да растат бързо и да трупат килограми.

Само така Здрафке! Чети какво дрищат разните шамани на здавословното хранене и наблягай повече на "млякото" от ядки. Нищо, че животинско мляко се консумира има - няма от зората на човечеството. А, в тая връзка продавам супер дупер био соево мляко, само за 4 и нещо литъра. Нищо, че себестойността ми излиза 2 - 3 ст., важното е да има с какво да поя малоумниците.

То от зората на Човечеството хората са живели по 30 години средно. Едва сега започна да расте средната продължителност на живота и то при хората със здравословен режим на живот. Другите си ги перкат здраво инфаркти, инсулти и диабети.

Тенденциите се менят непрекъснато, основно правило е да не се яде храна с наситени мазнини, може холестирола да е висок, но наситените мазнини са най опасни.

Никакъв проблем няма с мазнините в храната. Говорим за необработени мазнини с ясен произход. Мазнините в кръвта и по кръвоносните съдове идват от въглехидратите.

Кои мазнини са наситени?Тези от маргарина,хидролизираните мазнини ,като олиото ли са наситени ли или кои? Веднъж това било вредно,а след 3 месеца ни казват ,че много било полезно?!? Само обърквате хората!

наситени са животинските мазнини и досега ни учеха,че те са увеличават вредния холестерол.Растителните мазнини като олио и зехтин са от полезните мазнини и те увеличават добрия холестерол,който е полезен за сърдечно съдовата система.Вредни са маргарините и палмовото масло. Затова и аз се учудвам на някои нови изследвания как ли се правят. А ползата от масленото мляко и маслото е,че са богати на важния за организма витамин А.Чети повече здравна информация и ще разбереш много неща.