3 февруари 1959 година: Денят, в който музиката умря

На 3 февруари 1959 година обичаните музиканти Бъди Холи, Ричи Валънс и “Биг Бопър“ Джайлс Пери Ричардсън загиват в самолетна катастрофа.

Обратно в новината

Коментари - 3 февруари 1959 година: Денят, в който музиката умря | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май танцьорите са от някоя школа по джудо.

Историята на Бъди Холи The Buddy Holly Story САЩ 1978г 112 минути Биографичен , Драма , Музикален - 10/10 За филма В разпространение от: 18.05.1978 Производител: Columbia TriStar Home Entertainment Награди и номинации: 1 награда и 2 номинации за Оскар 1979 г. Номинация за Златен глобус 1979 г. Награда BAFTA 1980 г. (за Гари Бюси) ЗА ТОЗИ ФИЛМ ГОВОРЯ.

Гледал съм филма за Бъди Холи и трагедията .Това по времето на соца. Добър спомен от младите ми години;)

По- късно не е направен КЛИП за Ричи Валънс, а е направен ФИЛМ в чест на 50 годишнината от неговата смърт. Филмът носи заглавието на песента,, La Bamba,, и е създаден 1987год.Ричи прави РОК версия на песента, която е от 1908год., а във филма песните се изпълняват от Los Lobos.Артистът Лу Даймънд Филипс е в ролята на Ричи.Бюджетът на този филм е 5.6 милиона, а печели 52.6 милиона. Има клип и той включва кадри от този филм. Отличен е с награда на МTV за най- добър клип от филм. И до днес , въпреки многото версии на различни езици и изпълнители, най- хубавата версия е тази на Ричи Валънс. А в,, Dona,, освен кадифения глас Ричи е вложил цялото си сърце и цялата си душа, защото е направено с любов.

Не филма, а песента е направена в чест на 50 годишнината - проект Playing for Change/Song Around The World-,, La Bamba,,.

Ето, ако имаше една Каспичанска Конвенция за защита на музикантите от самолетни катастрофи и лошо време, това нямаше да се случи. А конвенцията ей така, между другото, можеше и да затвърди правата на педофилите и зоофилите.

Стига с тия простотии бе другари и другарки

До Авторката: Зимно денс парти?! Защо направо не си остава цялата статия непреведена, ами си я зарязала наполовина?

баба и дядо пееха по добре от тези циркаджии ... един народ които не знае що е воина и е профитирал от всичките подпалени от него воини се натрапва не само с третият пол а и с тъпата си музика ... проклети да са им управниците !!! те хората не са виновни ...

До: OOO Можеше да оставиш само "ОO" като никнейм. С това щеше напълно да се "окръглиш" като пълен идиот, какъвто без съмнение си.

До ООО Ти си едно лай..нООо

Bamba,bamba,la bamba-вечна

Браво, бе! Или както вие бихте се изразили - ЕВАЛЛА или европейското АШЬКООЛСУН. Не са хвърлили "чоп", а са изтеглили ЖРЕБИЙ - но това е до култура и възпитание (предимно първите седем години но не само те)

И кой е виновен за това феновете ли? Защото престъпниците не са лоши, те са престъници и за това ни наказват с модерния музикален бизнес?! Философски въпрос на който аз не съм компетен да отговоря, но ако е въпрос за вкусовете това сега е по-добро от придишното. Може би е направено с цел да не ни водят за носа, може би просто са били алчни..

Ти не само, че не си компетентен, ти си и слабо грамотен идиот!

Музиката им не е умряла. И продължава да живее.

Дейвид Гилмор, Роджър Уотърс и Ник Мейсън са живи, така че музиката е жива.

Май само вторият държи фронта, но тук ставаше дума за друго.