Самоуби се големият дизайнер Александър Маккуин

Британският дизайнер Александър Маккуин беше открит мъртъв, след като се самоубил, съобщава британският таблоид "Дейли Мейл".

Обратно в новината

Коментари - Самоуби се големият дизайнер Александър Маккуин | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господине/жо, няма да коментирам обратните му наклонности, всеки е такъв какъвто се чувства. Не мога да подмина обаче това, че се мислите за корифей в изкуството и обиждате тези, които не споделят вашето мнение. Какво дал на света? Ами тепърва светът ще отговори на този въпрос, а не Вие. Плаках в галерия Уфици пред картините на Рафаело и Леонардо, но няма да плача пред изкуството на Александър Мак. Когато видя опашка от хиляди хора пред музей с неговите произведения, готови да дадат и последните си пари за да ги видят, тогава ще призная, че е дал нещо на света.

Личи си, че си непросветена! Не само си непросветена, но си и жалка, дребна душичка. Освен това всичко човешко ти е чуждо. Четейки коментара ти ме обхвана тъга - тъга, защото ми е жал, че има такива хора като теб. Интересно ми е ти какво си направила значимо през живота си и как не те е срам да говориш така за починал човек, грам човещинка няма в теб. Представям си и как се обличаш..... иска ми се да те обиждам много, но ще си замълча.....

Едновременно ми е смешно, гнусно, тъжно, а и радостно. Радвам се, защото видях, че 50% от коментаите тук са смислени. Явно в България има хора, които оценяват чуждия гений и талант. Тъжен, ядосан и погнусен съм заради потресаващите коментари. Как може да умаловажавате таланта на един човек. Дизайнер с гениално, напредничаво и новаторско мислене. Какво бил дал той на света. Това, което Леонардо Да Винчи и Микеланджело са дали на изобразителното изкуство, това, което Салвадор Дали е дал на Света, това, което Пикасо, Шопех, Моцарт, Дебюси са дали на света. Предполагам, че много от вас не знаят за тези, които споменавам, за това ще си позволя да дам и друг пример, който предполагам ше схванете. Александър Маккуин направи за света на модата и дизайна толкова колкото Азис, Ивана и пр. допринесоха за чалгата в България, за продажбите на ракия и туршия, за плните кръъчми и чалготеки и за изпростяването на българина. Сега, мисля, че разбирате колко много е направил този човек. Другото, което искам да споделя е, че дизайнери като Долче и Габана, Версаче и Армани не могат да стъпят на малкияст на Маккуин. Те са дизайнери, чиято единствена цел е да правят пари и да продават на чалгаджийките, докато дизайнери като Маккуин, Уестууд, Марджела, Лагерфелд и др. са допринесли за създаването на един по-красив свят и са допринесли за световното изкуство. Просто защото те не правят дрехи, те правят изкуство, което малко хора ще разберат. Тъжно и гнусно е, когато се говори, че хомосексуалноста е грях. Ако беше грях, то щеше ли да има животни, които търсят сексуални контакти с индивиди от собствения си пол. Радвам се, че и друг тук беше запознат с въпроса. И не помня кой цитираше Библията, но според мен той трябва да прочете въпросните пасажи по-добре и да се запознае с терминологията, както и да обърне внимание на времето, когато е писана тази книга. Ще допълня, че гнусота не значи грях(за човека, който цитира Библията), че Господ наказва Содом и Гомор заради хорската глупост, злоба и пр., а не заради хомосексуализма. Някъде бях обвинен, че съм написал глупости и , че не съм рпчел статията. Как аз съм разбрал защо се е самоубил?! Ами като съм рпочел. Това, че статията не е написана правилно и е пълна с фактологически грешки е проблем на редакторите в сайта, не мой. Майката на Лий Маккуин почина преди 7 дни, а вчера той беше откит обесен от съпруга си сутринта. В 10 и 20 английско време пристигнала полицията, а тялото му е било откарано от парамедиците в 16 часа. И защо човек трябва да е наркоман за да се самоубие. Толкова ли сте коравосърдечни и повърхностни. Един толкова гениален дизайнер, с таква крехка душевност и толкова много талант събрани в него,определено е с разклатено психическо здраве. Почивай в мир Лий Маккуин!

абе хора, вие видяхте ли моделите, които е създал? Ми, вижте ги, бе! Има линк! То бива педалски извращения, бива, ама чак толкова грозота и покварена педеращина не бива! А за едипов комплекс чували ли сте? За тиранични майки-идиотки, които си изпедерастяват децата, чували ли сте? Мъка ми е за такива момчета, пикая им на така наречената гениалност, която приключва в мига, в който останат без тираничните си майки, да ги вдъхновяват за педераската им гениалност! Знам, че няма да се публикува. Ама не мога да наричам нещата с по-меки имена, щото истината трябва да се НАЗОВАВА!

скапани модели- това къде ще се облече-на рабона или в маршрутката!!???

tova e nai-golqmata glupost, koqto sum chuvala! ne vqrvch , che moga da procheta v nashi dni takova neshto! da jivee choveshkata glupost, samo tq e bezkraina!

mnogo glupavo i elementarno e tova, koeto si napisal! po-golqma glupost ne mojeshe li da izmislish! da mu prosti bog, che e bil homosexsualen, ti nared li si, choveche! sqkash e grqh da si takuv, kakuvto prirodata te e suzdala! sujelqvam te, naistina! moje da nosish kostum i da si mislish, che tova te pravi umen i obrazovan, no ochevidno ne e taka. chovekut e genialen, za razlika ot povecheto ostanali, v keto chislo se vkluchvash i ti.

Да почива в мир!

защо вие не се окачите на въжето прости ,тъпи,необразовани твари?по-малко помия ще има на света.знаете ли кои хора могат да посегнат на живота си? от къде ще знаете като сте КУХИ глави и души.само силните,чувствителни и хората със съвест могат да страдат,а такива като вас са ДЕБИЛИ и ще ми се вие да сте отделени от нормалния свят или......там

само че на английски името му се произнася Аликзандър ! Вие още малко и Сандьо щяхте да напишете. Спазвайте правилата на транслитерация. Ако някои немец се казва Щефан, вие Стефан ли ще го пишете тук? Малоумници леки.

един Създател по-малко...

В отговор на Do Чоко ... (12.02.2010 г. 14:13ч.) и подобните Не че нещо... Лично аз нямам нищо против хората с различна сексуална ориентация... Само че според православната вяра хомосексуализма е грях... Така де, за да сме точни в изказванията си, преди да наречем котото и да било простак. цитат от официалния сайт на православната ни църква www.pravoslavieto.co е грях, който води към вечна погибел, ако не бъде изповядан и изкоренен. Св. Писание говори за него в Книгите Битие 18:20-22, 19:1-29; Левит 18:22, 20:13; Второзаконие 22:5; 1Кор. 6:9; Римл. 1:26-28; 1 Тим. 1:8-10; Божият съд над Содом и Гомора. Св. ап. Павел разглежда хомосексуализма като една от формите на идолопоклонство на душата, забравила Бога (Римл. 1:21-27). Ето защо, за да помогне на своя ближен да се излекува от това тежко заболяване на душата, православният християнин е длъжен с молитва и с човешка топлота да го накара да се почувства част от новото човечество, преобразено и обновено след саможертвата и Възкресението на Спасителя.

Нали знаете максимата тъп и щастлив, само големите тъпанари и големите философи се радват на малките неща в живота. Като последните дължат тая си радост на някаква преживяна депресия ,а депресията не се поражда от бедноста или богатството, а от познанието.Едно стана ясно, Александър Маккуин не е бил нито философ, нито тъпанар. За мен беше велик творец и съжалявам за болката, която е преживял и за смъртта му. Искрено се радвах на творбите му. Разбира се радостите на хората са различни.И като говорите за гейове се сетих, че едни се радват на ревю на Маккуин - други на концерта на Азис. RIP ALEKSANDER

Прав е прочел (12.02.2010 г. 13:24ч.), за себе си е прав.Според него ниската талия е нещо красиво.За мен, не е.Не държа да виждам на всички преминаващи долните гащи.И не виждам нищо сексуално в това.Може и да е нещо гей тръпка, незнам.Абе, ретро съм и това е!От утре си тръгвам с ниска талия, обувам си едни женски прашки и ги дърпам до кръста да се виждат хубаво, татуирам се целия като дърт мангал пандизчия, слагам си пиърсинг на зурлата на корема на...и заприличвам на плашилото от Вълшебника от Оз, накрая си правя собствена модна линия.Да ама не мога......

Да почива в мир!!!! гледайки моделите му не съм очарована, да не кажа че съм стресната, защото откровенно казано от тях лъха УЖАС!!!

toi e talant,genii,nikoga nqma da umre,zavinagi shte ostane edno ot nai-golemite imena v modnata industriq,nai-atrakt i interesen ,no vse pak oshte nemoga da povqrvam !

A be prostako ot kade re6i 4e da bade6 homoseksualen e gryah??? Tova sa6tsvuva ot vekove nared daje i pri jivotnite taka 4e samia gospod bi tryabvalo da go e sazdal!!! Zadrastenyak!

А Вие, вместо да раздавате квалификации и да се правите на велик разбирач, седнете и понаучете малко бг правопис! Пише се ОТРЕПКА, уважаеми.

Genii, koito e dal na sveta mnogo pove4e, otkolkoto gadnite mizerni prosti sashtestva, koito vmesto da si jiveiat jivota pishat gnusotii po forumite, mogat i da si me4taiat! Pisna mi ot ograni4eni mrazeshti sazdania - pro4etetee niakoia kniga, obshuvaite s niakoi- tapi selski Chalgari, izlezte ot selo!

какво е дал Александър Маккуин на света? е все едно да питате, какво е дал Салвадор Дали на света?... ако искате нещо по-конкретно - той беше първият, който върна ниската талия на мода през 90-те... но преди всичко този ЧОВЕК беше творец, артист и (според мен) гений в претворяването на модата по начин, който прави ежедневното да изглежда приказно, вълшебно и същевременно да задава въпроси... но тук съм сигурен, че вече някои хора са спрели да четат... за останалите - светът е малко по-сив и скучен, когато го напускат сетивни хора като Лий Маккуин...

още едно доказателство, че богатите също плачат, жалко за талантливия пич!:(( на плюещите селяндури им пожелавам гей да им спаси живота....или този на детето им...а за наркотиците - за това 90% се гътвате и инвалидизирате от инсулт на 45, щот ракийката и холестерола хич не са дрога хехех необразовани и много, много жалки дребни душици......

Жалко за таланта ! Вечна памет!

BOG da my prosti ....mir na praha my .....ne poznavam izkystvoto my 4uvala sam, gledam sega .....stranno e no i PIKASO e bil nerazbran .........izkystvoto ne vinagi e razbrano...

това не е мода за селярдури, пийте си ракията цървули смотани и не плюйте. Той беше велик моделиер.

Разбирам ви, но немога да се съглася със всичко, което казвате. Бедата на хората на изкуството е, че освен ум имат и душа, която ги измъчва като фледат света накъде върви. Никой не може да бъде обвинен за сексуалната си ориентация - това е по рождение. За модата съм съгласна - и аз я намирам за безмислена, макар да съм жена и близките ми да се занимават професионално с мода. Но от друга страна - предпочитам мъжете да се занимават с мода и изкуство, отколкото с войни и оръжие1

Ами ти, господине, какво си дал на света?! Не мисля, че той е избрал да бъде гей. Това не е по избор, а е природа. Няма как да научиш някой да стане гей, както и обратното. Пък и не мисля, че т.нар плебс може да си позволи да носи тези дрехи. Плебса е такъв само, защото няма много пари. Парите променят всичко.

ограничени тъпанари - дали е гей или наркоман ? нито едното нито другота,второ това не е ваша работа, колко сте нищожни,и трето той беше ВЕЛИК МОДЕЛИЕР - това е.

Бог да го прости! Аз дето не се интересувам от мода, бях чувала името му,а това значи, че е бил много талантлив.

Genialen tvorec!!! Golqma zaguba za vsi4ki s useta za krasivoto, ostanalite nikoga nqma da mogat da ocenqt. Mnogo tyjno, 4e tolkova talantlv 4ovek si otiva taka rano, qvno mykata ot gubata na maika mu go e pre4upila

на практика той направи Лейди Гага известна,защото тя се обличаше изключително с негови дрехи.

Първо човекът е израснал в много бедно семейство и със сигурност е гладувал в детството си. Но е гениален в работата си и за разлика от булгаристан в нормалните държави това се оценява. Станал е богат с много труд. За съжаление тъпите и тясно скроени селяни не могат да оценят красотата на кавото и да изкуство. Бог да го прости беше неверотен дизайнер. RIP

Да го прости Господ!, се казва и затова, че е извършил грях, като се самоубил, както и затова, че е хомосексуалист и за всички други негови грехове, които е извършил пред живота си.Не съм необразован, за тесногръд и глупав, другите ще кажат. Но, не виждам изобщо какво дават хора като него на света.Какво?Аз ходя всеки ден с костюм и съм мъж.От три години съм принуден да ходя с костюми, които са ми всякаш с един номер по малки, защото такава била модата.От около три години премахнаха бистичките на пантолоните отпред на двата крачола и сега всичките се обличаме като гейове.Цялата мъжка мода е гейска и нашите Марушев, Слатев и др. и те барабар с геищата.Случи ми се да се завъртя около царски особи и аристократи.Гардероб им е крайно различен.Те си имат тяха мода.Не ги обличат Педедолче и Педегабана.Тези последните са за плебса. *речник:пле В древен Рим градското население от неблагороден произход. 2.прен. Нисшите слоеве на населението.

Като дизйнер беше гениален, като човек много тъжен! Може и да има връзка между двете неща! Нека почива в мир!

Яд ви е че е имал вкус и е разбирал от изкуство за разлика от повечето от вас. Моделите са му страхотни ...това е като картина ...не всеки може да я оцени...и разбере. Жалко . Да почива в мир!

Къде ми е коментара?! .......

Dano Bog mu prosti svoevolieto...i da mu pozvoli da bude blizo do blizkite si,zaradi koito napravi tozi izbor...A,za nas jivite,ostava vsichko onova,koeto toi suzdade s izkliuchitelen talant,vkus i uset za vreme...

Съвсем сте се побъркали от мизерия, та нямате вече уважение към нищо.

като му гледам психарските дрехи ме хваща страх- лъха силно чувство на депресия и психария.....отврати стил.....приличат на серийни убийци. Определено си личи че е особняк и странник, на всичкото отгоре и депресиран. Дано намери покой и мир в рая

Ti si mnogo zle!!!

Abe hora, nqma li da zapo4nete da ocenqvate ostanalite po talanta im i tova, koeto pravqt za ob6testvoto?! Kakvo zna4enie ima li4niq mu jivot ili sexualna orientaciq? Basi tesnogrudcite ste!

Ne e narkoman. O4evidno e bil v depresiq sled smurtta na maika si i nai-blizkata mu priqtelka!!Komentari sa na mozu4no iZkukali bulgari, ozlobeni i kum samite sebe si !!

Самоубийството са версии на английската жълта преса. Мъж на върха на славата си, богат и най-вече - на когото му се работи, не се самоубива. Такъв тип продължава още по-нагоре, защото амбицията го тласка. Така че нищо чудно да са го убили от модната мафия.

не трябва да се прави новина от това. порочно и вредно е. във всяко едно измерение, освен в махленско-воайорскот

И какво е дал тоя на света. Дали е педал или не изобщо не ме интересува. На тебе какво ти даде той ? Айде не превъзнасяите разни измислени образи.

Bil homo, a imal priatelka... Nechto ne mi e iasno. Edin gei po-malko na sveta, pwk bil toi i genialen... R.I.P.

егати и тъпотията

Не мога да повярвам колко жлъч се изсипва тук. Бил педал - Елтън Джон също е педал, Фреди Меркюри също е бил педал, Джордж Майкъл също е педал... Завиждате ли им за това което са постигнали ? Този човек в рамките на няколко дни губи двама от най-важните хора в живота си. Нужна е МАЛКО по-слаба психика и всеки от вас би полудял, независимо наркоман ли е, педал ли е! Не ви ли е малко срам да говорите такива неща за човек който е умрял вчера ?!

за всички съфорумци, които са наясно с, кой е гей, кой наркоман, мога да има предложа да ми полигавят *УЯ ! явно знаят от опит как стават тези работи !