Филмът "Ятаган", който имаше своята премиера по кината в цялата страна на 20 февруари, събра много известни личности за първи път в киното, но той е и основната причина за съвместното парче на Ирина Флорин и младия хип-хоп изпълнител Homelesz. Песента, която е част от саундрака на филма се казва "Шшшт" и вече е готово и видеото към нея, което също реже като близкоизточно хладно оръжие. Точно както и "Ятаган".

Вижте снимки >>

За първата среща на живо между Ирина Флорин, Homelesz и Адел Ал-Харуф от Royal Mansion Entertainment се погрижихме ние, като ги извикахме на приятен и непринуден разговор, разкриващ как точно са се забъркали в тази история и какво още ги очаква занапред. Повярвайте ни, този път е реално: "Щом го има в медиите, значи е истина!" (бел. ред. цитат от "Ятаган")

Как се събрахте за този "проект"?

Ирина Флорин: Направихме го точно по американски модел. Всеки записа своята част от парчето в студиото. Много професионално, разбира се. И сега се срещаме на живо за първи път. Но сякаш се познаваме от 100 години.

Homelesz: Да, точно така е. Но истинският виновник за нашата съвместна работа е това момче тук - Адел от Royal Mansion Entertainment. Той направи доста голяма част от проекта за музиката към "Ятаган".

Адел: Заедно с Христо Христов имахме съвместен проект за музиката към филма. Понеже аз по принцип работя с Томас (Homelesz), а и неговият стил доста хармонизира с темата на филма, решихме да заложим на него. Христо Христов пък предложи да се обърнем към Ирина за съвместно парче. Тя се включи много добре в проекта. Помогна ни с много неща и се получи наистина страхотно. Събрахме много хубав екип. По парчето работихме с Денис Гаврилов "Rusty". Той е автор на музиката. Всичко се случи в рамките на един месец преди премиерата на филма.

Снимка: "А Плюс Филмс"

И при снимките на клипа ли така се случиха нещата? Поотделно?

Ирина Флорин: Да. Той си имаше един снимачен ден. И аз имах един снимачен ден. Комуникацията беше много добра и всичко стана доста бързо.

Homelesz: Но мястото, на което снимахме клипа, има страхотна атмосфера. Доста от локациите, използвани в него, са и локации, снимани във филма.

Снимка: "А Плюс Филмс"

Върху какво работи всеки от вас в момента?

Ирина Флорин: В края на март месец ще пусна нова песен - "Тъмнината вътре в мен" и нов албум през есента.

Homelesz: И аз работя по един албум вече от 4 години. Изкарах два сингъла от него, но после реших, че не е време за другите парчета. От около три месеца работя по нещо съвсем ново. Надявам се да имам силите и вдъхновението, за да го завърша и да излезе тази година. Имам сингли с различни изпълнители, както с Ирина Флорин. Има много комедия, много самоирония в песните.

Какво ви свързва освен това парче?

Ирина Флорин: Обичаме страната си. И сме много прецизни.

Homelesz: И двамата боравим с българския език и нямаме желание да правим това, което правим, в чужбина.

Снимка: "А Плюс Филмс"

Homelesz, ти как се сдоби с този псевдоним? Всъщност истинското ти име е Томас.

Homelesz: Още от училище започнаха да ми казват така. Просто не всеки път имах домашно. (смее се) И така си станах Homelesz от "без домашно". Някой го измисли и така си остана.

А вече написа ли си домашното?

Homelesz: Още го пиша.

А каква музика слушаш?

Homelesz: Предпочитам да слушам инструментална музика - джаз, етно, латино. Ритмиката там е много специфична и ми харесва. Еминем много харесвам и слушам. Последните му два албума са много силни.

Какво мислите за "Ятаган"? Сигурна съм, че сте го гледали вече.

Ирина Флорин: Изключително актуален филм. Хората от няколко различни поколения могат да припознаят действителността в него. Има и страхотен актьорски състав. Ивайло Драгиев направи чудесна роля. Предполагам, че го очаква много хубаво бъдеще в киното.

Снимка: "А Плюс Филмс"

Адел: "Ятаган" предполага едно много интелигентно чувство за хумор. Не пошло, човек трябва да бъде интелигентен, за да го разбере.

Homelesz: Филмът е гениален. Начинът, по който е поднесена комедията, е невероятен. Той е огледало на реалността. Гледайте го, когато имате възможност! Не се колебайте! Благодарим на екипа, който ни събра.

Homelesz и Жени Калканджиева

Снимка: "А Плюс Филмс"